top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#115: Dekxels: topper op de Denneweg


Thank god for Instagram! Want Dekxels stond een keer tussen de aanbevelingen voor mij om te volgen en sinds ik hun smakelijke plaatjes voorbij zag komen, dacht ik 'daar moeten we snel een keer heen'.

Dus afgelopen vrijdag, de 8e van de maand dit keer, gingen we naar de Denneweg in Den Haag. En om meteen maar met de deur is huis te vallen; het was super!


Dekxels is qua stijl een gezellige brasserie, beetje hutje-mutje en vol, dus je kan makkelijk meeluisteren met je buren. Ons tafeltje, net aan de zijkant van de bar, is zeker niet ruim maar wel knus.


De zaak is relatief groot, zeker sinds ze de tuin er bij hebben getrokken als serre, maar daar merk je niks van, aangezien het bedienend team een goed geoliede machine is. Een jong team, maar zeer vriendelijk en alert.


De kaart is een bekend concept, kleine gerechtjes van voorgerecht formaat. We starten met drie oesters en een glaasje Champagne. De oesters zijn aangemaakt met gember, soja en limoen. Goed op smaak, maar ze kunnen nog net niet tippen aan die van Nayolie.


Het tafeltje naast ons heeft een rap tempo tussen de gerechten omdat ze naar het theater gaan, dus wij geven aan rustig aan te willen doen. Dat gaat perfect. We geven iedere keer een seintje zodra we klaar zijn voor de volgende gang en binnen een paar minuten staan de gerechten dan klaar. Tussendoor is er meer dan genoeg, maar niet over de top, aandacht om te kijken of we nog een refill nodig hebben.


Na het eerste seintje komen onze koude gerechten snel. Voor Remco tonijntartaar (met een glas Pinot Grigio) en voor mij de Beef Tataki (met een glas Sauvignon Blanc). Tot enige tegenzin (van Remco) mag ik zelfs van zijn tonijn proeven. Heerlijk, maar de Beef Tataki wint deze ronde wat mij betreft. Heerlijk mals vlees met een pittige en crunchy topping.Na weer een korte pauze gaan we op voor de volgende ronde. Dumplings van kip en gamba voor Remco en voor mij Kung Pao bloemkool. OEH LA LA! Dat is lekker!! Echt! Ik ben niet echt een bloemkool-fan, dus het was een gewaagde keuze. Maar wat een topper. Een soort crunchy snack met knoflook, chili, gember, bosui en pinda's. Alleen dit gerecht is al een reden om een keer terug te komen. Duimen dus dat ze hem nog een tijdje op de kaart houden.


Ook de derde ronde is heel goed; lotusbroodjes met rendang en de dumplings van kip en gamba die Remco de vorige ronde al had. Ook hier; heerlijk! Mooi opgemaakt, goed op smaak, verrassend; helemaal niks op aan te merken.


Als dessert kiezen we voor het kaasplankje met een glaasje port. Ook hier; gewoon ronduit goed. Lekkere kazen, goed opgebouwd, aangevuld met Taylor's Tawny 10 year old. Oh ja; bij de kaasjes zit een port-stroop en heerlijk licht geroosterd noten-zuidvruchtenbrood; heerlijk!!De eindconclusie: Dekxels is echt een aanrader. Prima combi van eetcafe sfeer met heel goed eten. Misschien niet heel verfijnd met veel toeters en bellen opgemaakt, maar stuk voor stuk heerlijke, smaakvolle en mooie gerechten. Gecombineerd met een goede drankselectie en een jong maar zeer goed bedienend team is dit echt een plek om snel naar terug te gaan. Al met al niet goedkoop, want met alles er op en er aan zijn we rond de €180 euro kwijt, maar worth every penny!

In het kort:

Dekxels

Denneweg 130, Den Haag

Categorie: $$ (3 gangen plus dessert voor €33,50, al hebben de meeste gerechten een supplement van €3,50. De gerechten los zijn €10,50 of €14,-)

Wat eten we?

Vooraf 3 oesters pp, daarna 3 gerechten en een kaasplankje

Wat drinken we?

Vooraf glas Champagne, daarna losse glazen Pinot Grigio en Sauvignon Blanc

Eindoordeel: TOP! Heerlijk eten, relaxte sfeer, goede bediening.

Cijfer: 9,5

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page