top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#117: Le Barquichon: altijd goed, wel kleine schoonheidsfoutjes


Le Barquichon is een klein pareltje in de Kerkstraat in Voorburg. Klein, maar fijn, want er zijn slechts 5 tafeltjes, dus op tijd reserveren is nodig. Bijna ieder jaar staat hij wel op ons lijstje voor de negende. Net niet in onze top 10, maar wel een aanrader. Toch was het nu bijna twee jaar geleden dat we er waren geweest; hoogste tijd dus!


Zeg Le Barquichon, zeg gastvrouw Ellen en haar echtgenoot Michiel in de keuken. Echter... vandaag niet. Ellen was ziek, dus Michiel nam de honeurs in de bediening waar. En dat deed hij prima, al brengt Ellen nog een extra level van gastvrijheid.


De kaart van Le Barquichon is klein en lijkt per keer niet heel erg te verschillen. Althans een aantal gerechten of in ieder geval ingrediënten staan er standaard op. Naast de kaart bieden ze een 3-, 4-, of 5-gangenmenu aan. We kiezen voor het 5-gangen menu met bijpassende wijnen.

We starten met een huisaperitief (cremant met perziklikeur, lekker!) en een amuse van truffelcrème, gevolgd door het voorgerecht van Bawykov zalm met bietjes en appel. Gek genoeg zijn alle losse onderdelen smaakvol, maar de combinatie van de drie maakt het vlak. Snel door naar de volgende gang. Dat zijn coquilles met een schuim van safraan in een soepje van prei.

De coquilles zijn goed, combi met het safraan (zo opgeschuimd dat het nauwelijks meer geel is) en prei maken het een prima gerecht.


Als hoofdgerecht is gegrilde runderbavette met pompoen en paddestoelen. Erg goed. De grill geeft het vlees een goede krachtige smaak. Heerlijk!


Als tussengang krijgen we een selectie van 4 kazen, samen met een glaasje Graham's 10 year old. Prima selectie, waarbij vooral de oude brokkelkaas in de smaak valt.We sluiten af met een crème brûlée met citroen en Snickers-ijs. Helaas is de crème brûlée te vloeibaar. Wel goed van smaak, maar hij druipt van je lepel af. Mag echt een tandje steviger. Het ijs is heerlijk; goede combi.


Ten slotte nog een cappuccino en koffie, met een heerlijke amandelkrul en stukje pure chocola.


Het eten is eigenlijk zoals je verwacht bij Le Barquichon. Mooie ingredienten, goed bereid, maar nooit echt spannend. Het voorgerecht en dessert zien we als een schoonheidsfoutje, wat normaal niet wordt gemaakt.


Wat een enorm pluspunt is, is de reactie van Michiel als we onze bevindingen delen. Hij waardeert dat we het zeggen en kan zich er in vinden. Hij geeft aan dat de zalm op de volgende kaart ook weer op een andere manier wordt geserveerd. Een goede reden om over een tijdje weer terug te komen.


In het kort:

Le Barquichon

Kerkstraat 6, Voorburg

Categorie: $$$ (5-gangenmenu voor €49)

Wat eten we?

5-gangen menu

Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement

Eindoordeel: Prima, maar net tikje minder dan normaal

Cijfer: 7,5

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page