top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#118 Eigenwijz: gezellig gegeten, wel aan de prijs

Ook deze maand bleven we in de buurt. Dat is toch wel het voordeel van in Voorburg wonen. Veel keuze uit restaurants in Voorburg zelf en je bent ook makkelijk en snel in Den Haag. Voor de 118e 9e kozen we voor Eigenwijz, wat inmiddels al een paar jaar zit op de locatie waar een vroegere favoriet Bij de Haard zat.


De vorige keer dat we hier waren dronken we hun eigen IPA’s, maar helaas staan die dit keer niet meer op de kaart. De minimum oplage die ze moeten bestellen voor een eigen variant bleek toch een struikelblok. Jammer! We starten dan ook met een ‘gewone’ IPA en bestuderen de menukaart.


Er staan oesters bij de ‘bites’, altijd een goed begin. Het Chef’s menu is echt menu van de chef, want de dame van de bediening kan ons niet vertellen wat het menu inhoudt… En omdat er als dessert een plankje kaas van ’t Proefhuys op de kaart staat, gaan we voor a la carte.


De oesters komen, samen met een fles Gruner Veltliner en smaken goed. Simpel, alleen met een azijn en sjalotjes of tabasco. Als voorgerecht heb ik gekozen voor de taco’s met varkensvlees, pickles, koriander en limoen. Het is jammer dat die taco’s altijd zo verrekte moeilijk te eten zijn, want ze zijn echt heel lekker! Remco kiest voor noordzeevisrillettes; een soort pulled fish voorgerecht.


Als hoofdgerecht heb ik met de curry een best gewaagde keuze gemaakt. Ik hou namelijk wel van een beetje spicy, maar echt een beetje maar. De curry is goed; net wat ik aan kan qua pittigheid, maar goed gecombineerd met knapperige groente, cashewnoten en andere vulling. Met af en toe een slokje witte wijn om te blussen red ik het wel. De coquilles met schelvis bevallen ook goed. De vis ligt in een bisque met groenten en kappertjes. Smaakt was oké, maar het gerecht was best machtig.


Als dessert nemen we dus het kaasplankje met kaas van ’t Proefhuys. Prima selectie met smaakvolle kazen. Na de koffie is het nog gezellig en dus nemen we nog een cocktail om het af te leren. Een Ginger Monkey (gin, gember en limoen; heerlijk) en een gin tonic. En dan is het tijd om de oppas af te lossen. Gelukkig is Ciara nog niet gearriveerd, dus fietsen we rustig naar huis.

Eindoordeel:

Eigenwijz heeft de sfeer van een bistro, waar je een hapje gaat eten. Niet sjiek dineren. Zo is het eten ook. Smaakvol, goede porties, maar niet verfijnd. En als je het 3-gangenmenu voor €38,- vergelijkt met het 5-gangenmenu voor €49,- bij Le Barquichon, dan legt Eigenwijz het echt af in prijs/kwaliteit verhouding. Neemt niet weg dat we een hele leuke avond hebben gehad en lekker hebben gegeten. Als je een goede aanbieding kan vinden om hier te gaan eten, dan zeker een keer doen!


In het kort:

Eigenwijz

Kerkstraat 52, Voorburg

Categorie: $$ (3-gangenmenu voor €38)

Wat eten we?

Oesters voor en dan 3-gangen menu

Wat drinken we?

IPA, Gruner Veltliner en een gin cocktail na

Eindoordeel: Lekker gegeten, aan de prijs

Cijfer: 7


26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page