top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#121 & #Supportyourlocals: Corona crisis deel 6: PortfolioJippie! Deze zaterdagavond weer een 'echte' 9e om te vieren, namelijk onze 121e samen. We kozen voor ons nr 1 restaurant Portfolio. Een echt bezoek kon helaas niet doorgaan op 9 april, toen we 10 jaar bij elkaar waren.


Portfolio kiest elke week een ander thema. Zo kwamen Mexicaans, Indiaas, Pasen en 'the real Portfolio experience' al voorbij. De ene week is het eten kant en klaar, de andere week maak je het zelf af en op met instructies via Instagram. Deze week was het thema 'French Bistro'.


We twijfelden enigszins, want zowel terrine van ganzenlever als Boeuf Bourguignon staan niet hoog op onze lijstjes. Maar Portfolio zelf weer wel, dus we gaan er voor. We kiezen er wel voor om de ganzenlever mee te geven aan m'n ouders (die bijna elke week hun bestelling weer bij ons komen ophalen) en voor oesters te gaan als eerste gang.


Portfolio bezorgt niet, dus je moet het zelf ophalen aan de Denneweg. De charmante Franse gastvrouw is er, dus dat komt helemaal goed. Met drie volle tassen keer ik weer terug naar huis. Alles is genummerd (op de Amsterdamse uitjes na), dus makkelijk bij elkaar te zoeken.


We startten met een aperitief van Portfolio; een Kir Royal en een Suze Tonic. Lekkere start!

Daarna dus de oesters, die we 's morgens bij de Sligro haalden, met rode wijnazijn met een sjalotje en een beetje sojasaus. Altijd een goede start!


Vervolgens de Steak Tartare, die bijna elke week weer op het menu staat. Dit keer prachtige steak met 6 bakjes garnituren, die we zelf heerlijk door elkaar mixen. Aangevuld met een paar mooie hele dunne toasts. En dan de Amsterdamse uien... daar stond geen nummer op, dus hoorden ze nou bij de steak tartare of de boeuf?


Het hoofdgerecht: boeuf bourgignon, aardappel gratin en witlof met ham en kaas. Tsja.... het eten smaakt goed. Maar het is geen plaatje op je bord. Het is vooral degelijk. Geen Franse finesse. En nogmaals: het smaakt goed.


Maar.... het is voor mij niet waar Portfolio voor staat: die fantastische verfijnde combinaties (die van kers, tomaat en ansjovis, oeh la la!). Prachtig opgemaakt, subtiel gecombineerd, maar echt zoooo lekker! De meerwaarde van uit eten gaan wordt nog maar eens duidelijk.


We gaan door met een heerlijke selectie kazen van Portfolio. Klein, bescheiden plankje met heerlijke kazen. En daarna het Franse dessert: croquembouche. Een prachtig torentje van soesjes. Deze zijn heel goed. Je ziet de vanillepuntjes in de soesjes zitten, ze zijn luchtig en smaakvol. Samen met een madeleine en een heerlijke macaron. Hele goede afsluiting!Al met al: lekker gegeten. Maar niet het echte Portfolio. Misschien hadden we toch niet voor dit concept moeten kiezen en moeten wachten op een week waarop ze weer de 'real Portfolio experience' aan zouden bieden. Gelukkig heb ik voor de volgende 9e die ik mag regelen op 9 juli, m'n reservering al gemaakt. Bij Portfolio. Voor de 'real Porfolio experience' bij Portfolio zelf. Meer real gaat het niet worden!


42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page