top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#122: Le Barquichon: alles klopt!Ok, ok... we moeten bekennen dat we een lichte zwak hebben voor Le Barquichon. Want hoewel we hier in januari, dus voor de sluiting van de horeca, nog waren, is dit ook weer onze eerste keus na de heropening. En waarom? Omdat het een kleine zaak is, waar de passie voor koken en gastvrijheid er van af druipt. Zo was Le Barquichon ook een van de eerste restaurants die thuismenu's aan ging bieden. Hup; uit liefde voor hun restaurant en vak, schouders er onder en gaan. Gelukkig hoorden we dat het ze goed is gegaan de afgelopen periode. Dat is misschien ook wel een van de redenen dat wij elke zaterdag bestelden bij een restaurant uit de buurt; zorgen dat zij de crisis goed doorkwamen (en voor ons zeker in de eerste weken een avondje relaxen in de chaos van het 'nieuwe normaal').


Bij binnenkomst wordt keurig omgegaan met RIVM regels: handen desinfecteren, vragen of je gezondheidsklachten hebt en je mag zelf je jas ophangen en naar je tafel gaan. Gastvrouw Ellen heeft er een beetje moeite mee dat ze bijvoorbeeld geen jassen aan mag nemen, maar wij zijn als een kind zo gelukkig dat we weer echt 'uit' mogen, dat je eigen jas ophangen echt geen enkel probleem is.


We kiezen, zoals 'gebruikelijk', het 5-gangenmenu met bijpassende wijnen. Voor mij uiteraard geen rood. Het menu klinkt goed, maar er zitten wel veel bekende gerechten bij. Toch verrast het voorgerecht! De Bawykov zalm, waar ik vorige keer nog een beetje kritisch over was, is dit keer echt goed. Prachtig opgemaakt en samen met de gebrande avocado, Granny Smith appel en kerryschuim een mooie start. Echt heerlijk!Het tweede gerecht is pulled sucade op een bedje van snijbonenstampot; ook voortreffelijk. De sucade had Remco ook in het thuismenu, toen was hij ook heerlijk. Boven op zit nog wat van die overheerlijke truffelchips, die bij binnenkomst ook op tafel stonden, maar binnen no time op waren ;-). Goede bijpassende wijn, rood voor Rem, wit voor mij.


Het hoofdgerecht was een gegrilde runderlende met groene asperges en pomme duchene-achtige aardappelrondjes. Gewoon heel goed. Ellen heeft en neemt de tijd om te vertellen over de wijnen en we hebben het uiteraard ook nog over onze bevindingen van de thuismenu's van de diverse restaurants. Onze conclusie was dat hoe meer je zelf moet doen, hoe lekkerder het eten, maar ja.. dus ook meer werk. Uit hun ervaringen bleek; er is geen pijl op te trekken. Sommige willen juist niks doen en zoeken juist gemak, anderen wilden juist wel zelf meer doen. Het lijkt me ook een lastige afweging.


Door naar de kaas. We krijgen de keuze uit twee porten van Graham's en een MacVin van Pinot Noir. Hoewel we Graham-fan zijn na een bezoek aan hun porthuis in Porto, kiezen we toch voor de vreemde eend in de bijt. Prima keuze! Het kaasplankje komt uiteraard bij

't Proefhuys vandaan en is een mooie combinatie van vier kazen, gelukkig zonder hele scherpe blauwe.


Het dessert maakt de avond helemaal af; een grote glazen bel met aardbeien, aardbeiensorbetijs, stukken wafel, merengues, crumble en nog meer lekkers. Met veel genoegen lepelen we hem helemaal leeg.


Ten slotte nog een kopje koffie met een amandelkrul, een kokosmakroon en een stukje pure chocola met gepofte rijst. Gewoon af, helemaal goed, niks meer aan doen.


Was er dan helemaal niks om op aan te merken? Nou, eigenlijk niet. Misschien kijken we een beetje door een roze bril, omdat we enorm genieten van het weer 'uit' eten kunnen gaan. Maar zelfs als je dat in je achterhoofd houdt, zie ik geen kritiekpunten. Verwacht geen exotische combinaties en spectaculaire gerechten, maar voor heerlijk eten, mooie pure gerechten en echt gastheerschap ben je bij Le Barquichon precies op de goede plek. Een goede keuze voor de eerste 'negende' weer buiten de deur.


In het kort:

Le Barquichon

Kerkstraat 6, Voorburg

Categorie: $$$ (5-gangenmenu voor €49)

Wat eten we?

5-gangen menu

Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement

Eindoordeel: Heel erg goed

Cijfer: 8,5


234 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page