top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#125: Villa la Ruche: zoals altijd hoog niveau


Afgelopen vrijdag gingen we voor de 125e 9e naar het vertrouwde Villa La Ruche. Daar komen eigenlijk best vaak. nu toch al voor de 10e keer, gok ik (red: het was de 9e keer, volgende keer jubileum!). En dat komt niet alleen omdat het lekker dichtbij is, maar vooral omdat chef Marko Karelse ons nooit teleursteld. In tegendeel!


Erica heet ons weer hartelijk welkom en leidt ons naar ons tafeltje. Ook deze (vrijdag)avond zit het restaurant weer vol, al staan er minder tafeltjes om aan de Corona-regels te kunnen voldoen. Later horen we van Marko dat de gevolgen voor horecaondernemers als hij toch best groot zijn. Door de indeling kunnen er minder mensen in het restaurant, en grote(re) gezelschappen kunnen nu even niet, en ook zakenlunches en bruiloften zijn niet aan de orde.

Marko gaat voorlopig nog even door met zijn take away concept.


De avond begint met het voorrijden van de aperitief-wagen, waarop naast champagne en cava ook gin-tonics en andere cocktails staan. Juud gaat voor een bruisend drankje met limoncello, ik kies de gin. Die van Erica dit keer. Een goed begin van wat weer een heerlijke culinaire avond zou worden.


We hadden gereserveerd voor het (letterlijk en figuurlijk) Heerlijk-menu, met oa langoustine, zeebaars, Bretonse schol en Bavette, dat we uitbreidden met een rondje kaas van (uiteraard) Jochem's Proefhuys.


Na een tweetal amuses volgden dus 6 gangen, met bijpassende wijnen. Stuk voor stuk vol passie aangekondigd door de enthousiaste sommelier Gerrit. Juud geen rood, dus bij de bavette - misschien wel het hoogtepunt van de avond - voor haar een stevige witte.


Ook nu hadden we weer een heerlijke avond. Alle gerechten waren 'af', de borden zagen er als vanouds stuk voor stuk prachtig uit en de wijnen deden treffend hun werk. En bovenal: de Villa is een sfeervolle zaak, met gastvrij en kundig personeel.We hoorden dat komende maand weer het traditionele jubileummenu voorbij komt. We realiseerden ons dat dat de laatste keer was dat we hier dineerden. Wij hebben al andere plannen voor oktober (de negende, nummertje 126....). Maar we raden iedereen aan in de feestmaand oktober (La Ruche bestaat dan inmiddels 11 jaar) bij Marko en Erica langs te gaan. Daarvan krijg je namelijk nooit spijt!
In het kort:

Villa la Ruche

Prinses Mariannalaan 71, Voorburg

Categorie: $$$ (Heerlijk-menu voor 85,-- pp all in)

Wat eten we?

Amuses, 5-gangen menu, aangevuld met 6e gang; kaas

Wat drinken we?

Bijpassend drankenarrangement; heerlijke wijnen, Juud alleen wit

Eindoordeel: Prima, zoals altijd

Cijfer: 8,593 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page