top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#126 Calla's: culinair feest voor sweet sixteen


Gisteravond was het dubbel feest: het was weer de negende, en Max verzilverde deze avond zijn ‘tegoedbon’ voor een sterrendiner voor zijn zestiende verjaardag. En dus gingen we dit keer met z’n drieën op pad naar het enige sterrenrestaurant van Den Haag, Calla’s aan de Laan van Roos en Doorn. We waren er al één keer eerder, en sindsdien staat deze mooie zaak vast in onze Top 10!


Van buiten een niet zo opvallend pand, maar van binnen komt de warmte en de luxe je tegemoet. Wat een prachtige zaak! We worden door één van de vriendelijke gastdames de trap op begeleid en vinden ons tafeltje in de knusse ruimte op de eerste verdieping.

Al direct bleek dat men mijn hint (‘we komen voor Max’ 16e verjaardag’) niet in de wind geslagen had. Hij trof een kaart aan met felicitaties en een persoonlijke boodschap van het Calla’s team. Wat attent! En daar zou het niet bij blijven, zou later op de avond blijken.


We waren al vroeg aanwezig, omdat door de aangescherpte Coronamaatregelen de horeca om uiterlijk 22.00 uur gesloten moet zijn. Eigenlijk dachten we voor het 4 gangen Menu Allure te gaan, maar toen we de mogelijkheden nog eens goed bekeken (via de QR-code en telefoon, geen fysieke menukaart in Coronatijd) bleek dat van het uitgebreidere Prestige Menu er slechts één gang was waar we allemaal geen fan van waren. Maar dat bleek geen probleem: voor de kalfshartzwezerik zou een passend alternatief worden gevonden. Prestige werd het dus! Met passende wijntjes graag, waarbij voor Juud, ….. inderdaad!


Als we al een minder punt van deze avond zouden moeten noemen dan was het de snelheid waarmee de gangen voorbij kwamen. Daar is natuurlijk de verplichte vervroegde sluitingstijd met name debet aan, naast het feit dat we de 6 gangen van het menu ook nog eens uitbreidden met een ronde kaas.


Na een glas cava voor Juud en mij, en een alcoholvrij aperitief voor Max (op basis van onrijpe appels) en de nodige amuses gingen we van echt start. En wat een mooie gangen kwamen er voorbij!


Achteraf bleek dat we allemaal het allereerste gerecht het lekkerste en meest bijzondere van de avond vonden. Een tartaar van Wagyu werd vergezeld door een Zeeuwse oester, het vruchtvlees van de feijoa (of: ananasguava, maar dat heb ik later even moeten opzoeken 😉) en kaviaar. Heerlijk! Hierbij een glaasje Cava, een graadje beter dan de variant die als aperitief werd geschonken.Er volgden mooi opgemaakte bordjes met fijne gerechten: Noordzee tong in een kruidenkorstje met mosselen en gamba’s, een gerecht met verschillende bereidingen van pompoen waarover honingtruffel (bijzonder) werd geschaafd, en een gerechtje met kalfshaas dat een uitstekende vervanger van de zwezerik bleek. Daarna mooie plakjes kooi-eend met rode biet, vijg en een smaakvolle jus met salie. De bijpassende wijnen waren goed, en werden steeds met passie en enthousiasme aangekondigd.


Tijd voor de kaas. Max deed ook dapper mee, en hij kwam al verder dan bij het thuisdiner waarbij we hem een plankje van Het Proefhuys voorzetten. We hadden dan ook gevraagd om bijvoorbeeld te uitgesproken ‘blauw’ maar weg te laten.


Daarna volgde voor Max de tweede verrassing: speciaal voor hem verscheen een chocoladetaartje met felicitatie. Bij het dessert, dat voor ons hierdoor enigszins was aangepast, kregen we alle drie een puntje van deze taart, samen met wat verse vruchten en creme fraiche-ijs. En: de rest van de taart kreeg hij mee naar huis! Super.


Callas’s is een prachtige zaak, met kundig en vriendelijk personeel. Je eet er traditioneel Frans, waarbij gebruikt wordt gemaakt van verse (seizoens)producten van uitstekende kwaliteit. De combinaties zijn goed, en absoluut sterwaardig. Wel wat aan de veilige kant, hele spannende en verrassende combinaties zoals bijvoorbeeld bij Portfolio kwamen we niet tegen. Misschien past dat ook niet bij een zaak van dit (constant hoge) niveau. Juist daarom concludeerden we ook dat er bij geen enkel gerecht de plank werd misgeslagen. Alle gerechten klopten gewoon!

Dank team Calla’s, voor de mooie avond en de attenties! Max was er vol van. En we weten waar we moeten zijn als we weer wat te vieren hebben.In het kort:

Calla's

Laan van Roos en Doorn 51a, Den Haag

https://www.restaurantcallas.nl/

Categorie: $$$$ (Prestige menu 6 gangen €99)

Wat eten we?

Amuses, 6-gangen menu, aangevuld met 7e gang; kaas

Wat drinken we?

Bijpassend drankenarrangement; heerlijke wijnen, Juud alleen wit

Eindoordeel: Heel erg goed. Niet spannend, gewoon heel erg goed

Cijfer: 9
100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page