top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#139 Bistrot Amélie: sfeer en eten allebei 'tres bien'!


We zijn al even op de Franse tour: recent gingen we een paar dagen naar (Disneyland) Parijs met de meisjes, en een weekend naar Parijs (St. Germain) met de puber. En natuurlijk aten we vorige maand leuk, lekker en gezellig bij Villa CouCou. Een ook deze maand (al op zaterdag de 6e) bleven we in Franse sferen, en bezochten we Bistrot Amélie aan de Haagse Javastraat. Amélie bleek trouwens niet de naam van de eigenaresse van dit restaurant te zijn; de naam was ontleend aan de gelijknamige Franse film.


Wat een leuke tent! De Franse bistro zit al aardig vol als we bij half 8 binnenstappen. Een gezellig geroezemoes, gepraat en gelach klinkt door de zaak. Iedereen heeft het duidelijk naar de zin. We starten met een glaasje Champagne, een frisse blanc-de-blancs.

Eerlijk gezegd niet onze eerste bubbel van deze avond, vooraf gingen we al even langs bij wijnbar Bouzy op de hoek van de Dennenweg, maar dat terzijde.


Bij de Champagne bestelden we alvast een dozijn oesters, die ons in twee porties werden gebracht. Blijkbaar delen veel ‘setjes’ een portie van 6, maar wij zijn niet zo van delen, dat zou later de avond nog blijken.


Onder het genot van de oesters en de Champagne bekeken we de kaart. Die was overzichtelijk, met allemaal Franse klassiekers. We bestelden een fles wijn, een toegankelijke Sauvignon Blanc, en de eerste gangen:

Als voorgerecht de kreeftenkroketjes. Die deelden we voor de verandering toch maar. Ik vond ze heerlijk, Juud twijfelde een beetje en vond de smaak van krokante buitenkant iets te overheersend. Als hoofdgerecht volgde voor Juud een flinke portie Steak Tartaar, mooi traditioneel opgediend. Ik hoorde zeker geen klachten! Ik koos voor de Confit de Canard, die ik tijdens onze Franse vakanties ook altijd wel een keer bestel. Bij Bistrot Amélie smaakte hij heerlijk. De opmaak was eenvoudig, met puy-linzen en aardappelpuree. Prima allemaal!


Het viel op dat de bediening uit louter dames bestond. Allemaal even vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Eentje viel extra op, vanwege haar spontane harde lach (zie had duidelijk plezier in haar job) en vanwege het feit dat ze regelmatig gezellig op haar knieën aan ons tafeltje kwam zitten om een bestelling op te nemen of een gerecht toe te lichten.Bij haar bestelden we de kaas (‘niet delen, twee porties graag!’). De stukken brie, geit, rood en blauw waren zeker niet aan de kleine kant! Het zoete dessert werd Juud dan ook bijna teveel. Bij de Tarte Tartin (voor Juud) en een Crème Brulée (voor mij) lieten we ons nog een passend glaasje zoete dessertwijn inschenken.


Bistrot Amélie zal niet onze Top 10 binnenstormen, zoals CouCou dat vorige maand wel deed. Maar een hartstikke leuke tent is het wel. Prima echt Frans eten, prima bediening, een heuse pianist en eerlijke prijzen. Niks mis mee voor een gezellig avondje uit!


In het kort:

Bistrot Amélie

https://www.ameliebistrot.nl/

Categorie: $$$

Wat eten we? Bijna alles ;-), oesters, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas, dessert

Wat drinken we? Glaasje champagne en een fles Sauvignon Blanc

Eindoordeel: Lekker eten, gezellige sfeer!

Cijfer: 8

55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page