top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#147: Tommy's & Zuurveen: leuke tent met groeipotentieel

Bijgewerkt op: 23 nov. 2022Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor De Negende. En hoog tijd zelfs, want het was al de 15e. Maar eerder lukte niet, omdat het allemaal moest passen tussen Juuds internationale beslommeringen. We waren dus al blij dat ze een vrijdagavond voor ons beschikbaar was.


Ik zeg we, want we namen Max weer een keertje mee. Omdat er weer een enerverend schooljaar opzat, én omdat hij degene is die ons op het idee bracht voor #147. Hij was er namelijk al vaker geweest, en was bekend met de kok! Volgens hem was het een heel goed restaurant, dus dat moesten we zelf ook maar eens ondervinden.


Op dus naar Tommy’s & Zuurveen, aan de Haagsche Veenkade. Het restaurant is genoemd naar de twee compagnons, waarbij Tommy (Janssen) er voor zorgt dat de gasten het de hele avond aan niets ontbreekt, en Teun (Zuurveen) in de spreekwoordelijke potten en pannen roert.


We gebruikten het aperitief op het terras, en constateerden daar dat de locatie niet optimaal was. Niet echt een gezellig hoekje, net buiten de (wel gezellige) drukte van de Prinsestraat (Zheng, Portfolio etc.). Aan het eind van de avond vertelde Tommy dat ze mede om deze reden gaan verhuizen. De locatie kon hij nog niet verklappen, maar het zou in ieder geval betekenen dat ze hun wens om uit te breiden kunnen verwezenlijken*. We zijn benieuwd!


Na het aperitief besloten we de rest toch maar binnen te doen, en dus betraden we de (inderdaad) knusse zaak. Klein maar gezellig en alle tafels bezet!


Een uitgebreide kaart kent T&Z niet: je kiest uit een vegetarisch- of een vis- en vleesmenu. Beiden uit te breiden met een gang kaas. We kozen alle drie voor vlees en vis. En kaas!


De bordjes bij Tommy’s & Zuurveen liggen vol! Bij het voorgerecht (met coquille, shiitake en kaffir) vonden we ook nog mooie stukjes kreeft, die als ‘extraatje’ waren toegevoegd. Een hele mooie smaakvolle start.


De basis van het hoofdgerecht was sukade, met wel heel veel toevoegingen op het bord! Snijboon, wortel, asperge en nog meer… Dat maakte het lastig om – zoals we van Kelvin Lin hebben geleerd, dóór het gerecht heen te scheppen om zo alle smaken in één keer te ervaren. Daarvoor was het op ons bord simpelweg te druk. Maar: alles smaakte goed, en de wijn die we erbij kregen (een Pinot Noir voor Remco, een Pecorino voor Juud) was perfect gekozen.Op naar de kaas. Een mooi, uitgebalanceerd bordje. Met de ons bekende Twentse bunkerkaas, waarover men in De Bloemenbeek zo enthousiast kan vertellen. Of deze kaas hier nou net op de verkeerde plek / volgorde lag, of dat we onze smaak door het verhaal bij de Bloemenbeek laten beïnvloeden…..Hij leek hier minder spannend. Erbij een prima Tawny, waarvan ik de leeftijd ben vergeten…Het dessert was uitstekend, met rood fruit, bolletje ijs, meringues en honing crumble: heerlijk! Met nóg een glaasje port, een mooie witte dit keer.


Tommy’s & Zuurveen is een heel leuk restaurant dat inmiddels een grote schare fans heeft. En terecht! Tommy is een uitstekende gastheer, de sommelier (over hem sprak ik nog niet!) is kundig en Teun geeft een duidelijk eigen twist aan de borden die uit de keuken komen. We komen zeker terug om de nieuwe locatie te bewonderen. Dus Max, dank voor de tip!


In het kort:

Tommy's & Zuurveen

Veenkade 1 *

https://www.tommysenzuurveen.nl/

Cijfer: 8

Wat eten we: vast menu, 3 gangen, uitgebreid met kaas

Wat drinken we? Bubbeltje vooraf, sprankele theedrank voor Max. Bijpassende wijnen voor ons en bijpassende sappen voor Max.

Prijs: $$ Voor het vaste 3-gangen menu betaal je €50.


*Inmiddels is Tommy's & Zuurveen is inmiddels verhuisd naar hun nieuwe locatie: Veenkade 1!

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page