top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#149 Le Barquichon: wederom klassiek goed


Ondanks dat we graag nieuwe restaurants willen ontdekken, zijn er toch ook een paar lokale favorieten waar we elk jaar minimaal een keer willen eten. Le Barquichon is er daar een van.


De kleine, gezellige huiskamer opzet, gastvrijheid van gastvrouw Ellen en betrouwbare klassieke keuken van Michiel; het is er altijd goed.


Juli vorig jaar was de vorige keer, toen net na een lockdown, dus deze maand was het wel weer een keer tijd. We gingen lekker lopen, al hadden we toch wel een paraplu nodig om droog aan te komen. De rest van de avond kon de gevel lekker open voor frisse lucht.Na een lekker aperitief (huiscocktail met Van Cleef kersenlikeur voor mij, glaasje champagne voor Rem) was de keuze snel gemaakt. Eigenlijk hoefden we de kaart niet eens open te maken, zoals altijd namen we het verrassingsmenu. 5 gangen dit keer, want het extra gerecht was had iets te veel ganzenlever voor ons.


Na een amuse van gegrilde watermeloen gingen we echt van start met lichtgegrilde zalm, een gamba, een fijne aardappelsalade, piccalilly en structuren van piccalilly. Heerlijk! Vergezeld door een Muscadet uit de Loire.


De tweede gang was een mooi stukje schol, met een vissengraat-koekje met sinaasappelsmaak met daarnaast venkel. Hierbij een glaasje van een mix van Sauvignon en Semillon; goede keuze.

Het hoofdgerecht was een mooi stukje entrecote, boontjes, gepofte tomaat, crumble en een saus van vadouvan. Mooie combinatie, goed bereid. Voor Rem een stevig glas rode wijn, mix van merlot en bobal. Goede stevige rode wijn. Ook deze sloeg ik uiteraard over, ik kreeg een mooie passende Albarino.


Daarna kregen we weer een mooi kaasplankje van 't Proefhuys, gevolgd door een eigen variatie van een Coupe Romanov. Heerlijke aardbeien met een crumble, aardbeienijs en mooi krokantje. Als je nou denkt... dat wil ik ook snel eens gaan proberen, helaas. Het was de laatste avond van dit menu. Maar Le Barquichon kennende staan er weer nieuwe mooie gerechten op de kaart.
De eindconclusie: het was weer een feestje! Ouderwets goed gegeten en ouderwets in de watten gelegd. Le Barquichon blijft een heerlijk klein maar fijn restaurant waar gastvrijheid en kwaliteit hand in hand samen gaan. (En ja... voor de scherpe lezer: dit was ook de afsluiting van vorig jaar ;-) Het geldt gewoon nog steeds!)


In het kort:

Le Barquichon

Kerkstraat 6, Voorburg

Categorie: $$$ (5-gangenmenu voor €57)

Wat eten we?

5-gangen menu

Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement

Eindoordeel: Heel erg goed

Cijfer: 8,5

230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page