top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#151 6&24: Hogere score bij herkansing


Op aanraden van bekenden gingen we in de zomer 2020 op bezoek bij 6&24. We waren niet overtuigd, maar namen ons voor om nog een keer terug te gaan voor een tweede kans.


En die tweede kans, dat was deze maand. Groot verschil met vorige keer is het weer; vorige keer vielen de mussen van het dak, nu is koud en miezerig. Binnen is het dit keer voller, gelukkig geen verplichte 1,5 meter afstand. Het is dan ook gezellig vol als we binnen komen. Op de verschillende lagen en niveaus zijn bijna alle tafeltjes al bezet. Wij zijn benieuwd!


We starten, net als vorige keer, met een glaasje Cava van Pares Balta, de biologisch organische cava-maker die we ooit bezocht hebben. We kiezen voor het 7 gangen menu met kaas.We starten met drie rondes amuses. Eerst een korstje van pizzadeeg met ansjovispoeder die je kon dippen in een notenmix, gevolgd door een tartelette van zuurkool met bacon en tot slot een bouillon met paddenstoelen en aardpeer.


We starten met een mooi gerecht van kalfstartaar met spekbokking, olijf en kefir, vergezeld door een Spatburgunder. Mooie witte wijn gemaakt van rode druiven, gekozen vanwege de ziltigheid die goed bij de olijven zou passen. Een prima start.


De tweede gang is zeeduivelwang met een sambal van rozenbottel, palmkoolblad en een schuim. De bereiding van de zeeduivel is wel bijzonder, hij is namelijk rauw onder de warmhoud-lamp gelegd en is zo gegaard. Gecombineerd met een Gruner Veltliner die een half jaar gerijpt is op hout, goede combi. Na de zeeduivel komt ene mooi gerecht van snoekbaars met zolderspek en granny smith. Waar we vorige keer de gerechten een beetje vlak vonden, zijn de combinaties nu een stuk beter, meer uitgesproken.


Het hoogtepunt is het 4e gerecht. Het start met mooie messen van Rangelrooij die naar jeneverbes ruiken. Past perfect bij de stukken rib eye die op gloeiend hete stenen op een bedje van jeneverbessen naalden gebakken worden. De presentatie is heel goed en het gerecht is heerlijk!


Na de rib eye volgt nog een mooi gerecht met een mals stukje Texels kooi-eend, gevolgd door een mooi kaasplateau.

Bij de kazen krijgen we niet een, maar twee drankjes. Twee versies Marsala, de zoete en de droge, omdat er nou eenmaal ook meerdere smaken kaas op je bord liggen, aldus de sommelier. Leuk om beide versies te proeven en te combineren met de kazen (de scherpe lezer zal zien dat dit stukje tekst een kopie is van vorige keer, maar precies hetzelfde geldt voor de drankjes).

Het dessert is een combinatie van pompoen, kiwibes en basilicum. Ronduit 'lekkah'.


We sluiten af met koffie met goede friandises en maken onze conclusie op: het was dit keer zeker een stuk beter. De kritiek van vorige keer, dat de gerechten vlak waren, ervaren we nu niet. Maar zijn we echt 'fan', dat nog niet. We hebben goed gegeten, vooral de rib-eye was een topper. De bediening is ok, maar soms merk je dat de uitleg een gerecht een beetje is ingestudeerd. Bij de kazen bijvoorbeeld: 'Deze soort mag maar door twee families in heel Nederland gemaakt worden'. Dus ik vroeg 'Oh, waarom?'. 'Dat weet ik niet'. Iets meer passie bij het bedienend personeel, iets meer echte kennis van de gerechten en dranken die worden opgenoemd zou de hele ervaring nog verbeteren.


6&24

Nobelstraat 13, Den Haag

Categorie: $$$$


Wat eten we?

7 gangen menu, vis en vlees.


Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement, beginnend met glas cava. Judith uiteraard geen rood.


Eindoordeel: 8

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page