top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#156 Fouquet: Culinair genieten voor een eerlijke prijs

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023Afgelopen zaterdag deden we weer eens een nieuw adresje aan. Nou ja, nieuw voor óns dan. Fouquet is al sinds 1991 gevestigd aan de Javastraat. Wij kozen voor deze Haagse Klassieker voor onze 156e Negende.


Na een klein half uurtje fietsen betraden we het gezellige restaurant, type brede pijpenla. De tafeltjes stonden op gepaste afstand van elkaar, zodat je niet genoodzaakt was je de hele avond met de conversatie van de buren te bemoeien. We kregen een plekje met mooi uitzicht op de open keuken. En daar kwamen deze avond prima gerechtjes uit. We deden het voor ons doen rustig aan: we kozen voor het 5-gangen verassingsmenu, met voor mij een ‘gewoon’ wijnarrangement en voor Juud een arrangement met halve glazen. We – Juud dan – nemen de voorbereiding op de Hyrox met de dag serieuzer. Maar wel eerst een glaasje Champagne, een soepele Brut Blanc de Noir. Leuke amuse erbij met een mousse van pinda, rendang van spitskool en seroendeng.


Fouquet staat bekend om het sympathieke concept van 'cuisine du marché'. Er wordt gekookt met dagverse ingrediënten, volgens Mediterraanse traditie en met respect voor de eenvoud van de gerechten.


Wat hoogtepunten van deze avond: zeeduivel met rivierkreeft, venkel en biet. Heerlijke kwartel. En verschillende bereidingen van lam met gepofte knoflook, pompoen, bimi en wortel. De hele avond werden goed passende wijnen geschonken die ook enthousiast werden toegelicht. Maar de absolute verrassing van de avond was de wijn bij het lamsvlees: uit Puglia, Italie, komt deze weliswaar krachtige maar ook weer soepele blend van Primitivo, Negroamaro, Nero di Troia en Merlot. Niet te zwaar, en zelfs een klein zoetje. En omdat de stroeve afdronk ontbrak, die rode wijnen met (veel) tannines zo kenmerkt, vond zelfs Juud ‘m lekker. Dat wil wat zeggen! Onthoudt die naam dus: Passo del Sud van Tagaro.Bij het tropisch dessert met kokos, mango, lychee en banaan werd weer een oude bekende geschonken: Muscat de Baume de Venise doet het hierbij altijd goed.


Nog een kop koffie, en we concludeerden dat we weer een geslaagde avond hadden. Fouquet is een leuk restaurant waar je goed kunt eten voor een eerlijke, alleszins redelijke prijs. Met nogmaals alle lof voor de wijnkeuzes: ook daaruit blijkt dat goede wijn niet per se duur hoeft te zijn.


In het kort:

Fouquet

Javastraat 31A, Den Haag

Cijfer: 7,5

Wat eten we: 5 gangen verassingsmenu

Wat drinken we: glaasje bubbels vooraf, bijpassend wijnarrangement

Prijs: $$$86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page