top of page

#172 Resumé: een warme en onrustige avond aan de Bierkade

Foto van schrijver: Judith Tillemans-SuurenbroekJudith Tillemans-Suurenbroek


Het was warm in Den Haag, afgelopen vrijdag. Heel warm. Maar het was ook de negende, dus we ‘moesten’ uit eten. We zochten daarom naar een geschikte locatie en vonden dat aan de Haagsche Bierkade: restaurant Resumé – het zusje van 6&24 waar we al eerder waren – beschikt over een gezellig terras aan het water. En daar bleek het prima toeven!

 

Je kunt reserveren voor de borrel, dan boekt men een tijdslot van 2 uur voor je. Dat hadden we min of meer per ongeluk gedaan. Maar toen we om kwart voor 7 aan ons tafeltje plaatsnamen meldde de vriendelijke gastvrouw direct spontaan dat dineren (en langer blijven) geen enkel probleem was. Dat bleek goed uit te komen. Overigens alle complimenten voor de bediening deze avond: zeer gastvrij en behulpzaam, vrolijk en vriendelijk. Tijd voor een praatje, maar niet te opdringerig.

 

Het borrelmenu lag inmiddels op tafel, en daarvan bestelde we eerst maar een glaasje mooie Cava: de Blanca Cusine, een Brut Nature van Pares Balta. Jaren geleden waren we een paar dagen in het Cava-gebied en bezochten we dit bijzondere wijnhuis. Omdat we met het vliegtuig waren konden we niet veel flessen mee naar huis nemen, maar één van de flessen was een Blanca Cusine!

Een paar oesters erbij – opgemaakt met o.a. 6&24-Gin - garnalenkroketjes en wat dun gesneden tonijn, en we begonnen ons al een beetje thuis te voelen…..


De borrelkaart werd vervangen door de ‘normale’ menu-kaart, met naast de borrelhappen meer gerechtjes van ‘tussenformaat’. We konden er dus de nodige van uitkiezen. Om te delen namen we  dungesneden octopus met tomaat en olijf, en de tonijn met granaatappel en passievrucht.  Heerlijk! Op de wijnkaart prijkte een mooie Rosé, gemaakt van spätburgunder, van het huis Kruger-Rumpf. Eigenlijk dronken we tot voor kort geen Rosé, maar sinds het Kreeftenmenu bij Villa La Ruche, vorige maand zijn we om. Tijdens onze recente vakantie op Texel hebben we er heel wat geproefd.

 

Bij het openmaken van de fles vertelde de gastvrouw gekscherend dat we er wel rekening mee moesten houden dat er op dat moment – na deze dus - nog maar één fles voorradig was. Het bleek dat ze een vooruitziende blik had, want de warme avond maakte dorstig, ………

 

De smaakvolle Rosé deed het dan ook goed bij nagenoeg alle gerechtjes deze avond. De volgende gang werd niet gedeeld: voor Juud een mooi stuk rogvleugel, dat als specialiteit van de dag buiten de kaart werd aangeboden. Voor mij een lekker stukje rundersukade met karnemelk en Gremolata. Beiden heel erg goed!



 Tijd voor het dessert: Juud hield het bij een Espresso Martini met wat macarons, ik koos voor een kaasplankje. Natuurlijk met een glaasje Port, en 10 jaar oude Tawny dit keer.

 

Het was nog altijd heel aangenaam op het terras, dus we gingen nog niet naar huis. Juud nipte nog een Espresso Martini weg, en na een kopje koffie besloot ik met een Negroni.



De volgende ochtend merkten we dat we (iets) meer dan gebruikelijk hadden gedronken deze avond. Gelukkig waren de jongedames bij tante Marja aan het logeren, dus konden we deze dag langzaam opstarten. Waarbij we met plezier terugkeken op een meer dan geslaagde avond!

 

In het kort:

Resumé

Bierkade 16A, Den Haag

Cijfer: 9

Wat eten we: oesters, tonijn, octopus, weer tonijn, rogvleugel, sukade, kaas!

Wat drinken we: glaasje bubbels vooraf, Rosé, Espresso Martini en Negroni

Prijs: $$ (de rekening was aan de hoge kant, maar we pakten dan ook uit met oesters, Cava, (teveel) Rosé en cocktails na. Al met al is de prijskwaliteit verhouding dik in orde).

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page