top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#170 De Nederlanden: mini vakantie ten top

Bijgewerkt op: 14 jun.

Twee maanden hebben we ons niet gemeld: in april vierden we 14 jaar de Negende bij De Bloemenbeek in De Lutte. Het is nog altijd wachten op het verslag van Juud. Mocht dat niet meer komen: we waren er al eerder, en in De Lutte is het altijd heerlijk om een mini vakantie te houden. Zo ook afgelopen april: stukje hardlopen, glaasje bubbels in de tuin, genieten van heerlijk eten en wijnen, een mooie kaaswagen etc. De volgende ochtend nog een korte wandeling. Helemaal goed!  


In mei sloegen we – vooralsnog? – de Negende even over; we kwamen namelijk net terug van een vakantie in zonnig Orlando!


En in juni is het weer extra feest, want dan vieren we de achtste ook nog eens onze trouwdag. De twaalfde dit keer. Een dag voor de 170e Negende. Volgt u het allemaal nog?

Het is al bijna een traditie onze trouwdag te vieren in ons favoriete restaurant in de regio: Portfolio. Maar dit keer waren we te laat met reserveren, en belanden we op de reservelijst. Daar stonden we vrijdag nog steeds, en dus besloot ik het roer om te gooien. Portfolio werd geannuleerd (we komen er binnenkort weer terug, er staat nu een reservering voor september) en een arrangement bij de Nederlanden werd geboekt. Al vaker boekten we daar het Eten, Drinken, Slapen arrangement en dat beviel ons iedere keer heel goed.


Het begon al prima, want toen we aan kwamen rijden zagen we direct dat ze er weer stonden, in het gras aan de waterkant met uitzicht op de klassieke Van Leerbrug: de Loungebankjes! Vorige keer vertelde Caroline dat de bankjes tijdelijk waren opgeborgen, omdat ze teveel last hadden van passerende wielrenners die met hun bezwete pakjes deze idyllische plekjes bezet hielden in de hoop bij De Nederlanden een kop koffie met appeltaart met slagroom te kunnen bestellen. Gelukkig stonden ze er weer, voorzien van de nodige aanduidingen dat ze toch echt bestemd zijn voor hotel- en restaurantgasten. We bestelden – weer zo’n traditie – een Loener IPA en genoten in het zonnetje van het uitzicht en de bootjes. Ik zei het eerder: misschien wel het mooiste plekje van Nederland!


Daarna was het tijd voor het echte werk. Binnen in het sfeervolle restaurant wachtten zes gangen op ons! Maar niet voordat we de specialiteit van chef Wilco bestelden: de Oesterproeverij, een feestje van 6 oesters, ieder bereid met verschillende culinaire toppings: zoals een oester op Thaise wijze, een oester met eendenlever en krokante kippenhuid, en een speciale oester “Meliefste”, afgemaakt met kaviaar. Een glaasje Champagne erbij en smullen maar. We zagen Wilco meerdere keren heen en weer lopen tussen (open) keuken en het restaurant met de proeverij, iets waar mensen blijkbaar speciaal (en terecht) voor naar Vreeland afreizen.


Wat volgde waren zes prachtige gangen, begeleid door evenveel mooie wijnen. De wijn werd steeds enthousiast en kundig toegelicht door – bekroonde – sommelier Sami, die de regie voerde over de zwarte brigade. Het verliep allemaal perfect!


Wat hoogtepunten van deze avond:

Dungesneden hamachi met groene kruiden, zalmeitjes en dressing met dille. Kreeft met Pernod, venkel, sepia en daslook. Asperge, paling, luchtige Opperdoezer ronde en kaviaar. Stuk voor stuk prachtig opgemaakte borden komen uit de sterrenkeuken van Wilco, en wat een fantastische smaken. Heerlijk! We besluiten voor het dessert nog een ronde kaas in te lassen. Als er dan na het dessert (van  aardbei, zuring en pistache) nog een soufflé met een bolletje ijs wordt geserveerd merken we dat het al met al weer best veel is. Na de koffie zijn we dan ook blij dat we slechts één trap op hoeven om ons voldaan op het heerlijke bed te laten ploffen!
De Nederlanden is een topzaak, waar we heel graag een  minivakantie houden, als er weer eens wat te vieren valt. En dat komt niet alleen door de loungebankjes. Al scoren ze daar wel bonuspunten mee!

In het kort:

De Nederlanden

Duinkerken 3, Vreeland

Cijfer: 9

Wat eten we: 6 gangen, aangevuld met oester proeverij en kaas

Wat drinken we: glaasje bubbels vooraf, wijnarrangement

Prijs: $$$$ Niet goedkoop, maar dan heb je ook wat ;-)

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page