top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

Chicken feet of French fine cuisine - in Shanghai kan alles


Chinees eten; ik zal maar meteen met de deur in huis vallen- ik ben er geen fan van. GEEN fan. Onverklaarbare dingen op m'n bord, nee, ik sla liever over. Of wel verklaarbare dingen, zoals kippenvoet of zwarte eieren; not for me.


Gelukkig is er in Shanghai ongelofelijk veel keuze. We delen er graag een aantal!First night; buffet night

Traditioneel eten we de eerste avond altijd in het restaurant van het Marriott Hotel City Center- geweldige locatie pal achter People's Square. Op de 38e verdieping hebben ze daar iedere avond een enorm buffet. Je wordt altijd omringd door grote groepen toeristen en zeer hongerige Chinezen (ongelofelijk; die kunnen eten.... borden vol, keer op keer!). Je moet dus goed uitkienen wanneer je in de rij gaat staan, liefst net voor een grote groep het buffet aanvalt.

Er is altijd veel keuze, koude voorgerechten, saladebuffet, pasta station, noodle soup station, sushi, verse vis, veel schaal- en schelpdieren, een variërend thema buffet (al is het vaak Indiaas aangezien de chef Indiër is) en een heel mooi dessertbuffet. De kunst blijft om rustig aan te doen, zodat je in ieder geval nog ruimte hebt voor iets lekkers met chocola uit de chocoladefontein!


Ballen

Vast onderdeel van onze trip, liefst al op de eerste dag voor de lunch, zijn Chinese ballen. Eigenlijk 'fried dumplings' van Yang. Inmiddels een grote keten door heel Shanghai waar ze van alles en nog wat verkopen, maar wij komen alleen voor de fried dumplings. Dumplings gevuld met krab- en varkensvlees en doordat ze op een kokende plaat worden gebakken loopt de jus/soep uit het vlees in de dumpling. Kokend heet, dus je moet wel oppassen met eten. Er is dan ook een speciale techniek: eerst een klein stukje van de korst openbijten, de hete soep soep er uit slurpen, dan met stokjes het vlees er uit eten en dan de rest van de korst opeten. Zoooo lekker! Wel een groot risico om of je mond te branden aan de soep of dat de bal van je lepel in het sausbakje valt en je knoeit- we've been there...


Ballen van Yang; lekker maar gevaarlijk!

Villa le Bec

Midden in de French Concession ligt de oude villa Villa le Bec. Onze eerste keer gingen we op de bonnefooi zonder reservering; niet echt verstandig. Midden in de bistro kon nog net een tafeltje tussen alle tafeltjes gefrummeld worden en daar konden we zitten. We aten toen lekker, maar vooral de toetjes: ik nam er zelfs twee, zo lekker! De laatste keer zijn we er weer gaan eten, dit keer met reservering. Betekent overigens niet dat je een veel betere tafel krijgt, maar goed, we zaten. Heerlijk plateau met charcuterie gedeeld en daarna een lekker hoofdgerecht. Toe uiteraard weer een heerlijk taartje. Wat echt fascinerend is in Villa le Bec is dat er veel Chinezen komen die heel graag willen 'showen' aan hun date of familie hoe goed ze het hebben. Bijna allemaal bestellen ze een groot blik foie gras, gevolgd door de grootste (en uiteraard duurste) boeuf de nogwat dat er op de kaart staat. Waar ze vervolgens dan nauwelijks van eten. Heel bijzonder. Al met al is Villa le Bec lekker eten in een schitterende oude Franse villa, maar wel prijzig.
Tairyo

Je hebt er niks meer aan, maar Tairyo was ook vast onderdeel van onze restaurant-tradities in Shanghai. Teppanyaki & all-you-can-eat-and-drink tegelijk. Voor ongeveer 20 euro onbeperkt drinken en eten- live vanaf de plaat aan je tafel. En de koks hielden er wel van om een fikkie te stoken om de bananen te flamberen.


South Beauty

Ok, ik zei dan wel dat ik niet van Chinees eten houd, dat is niet helemaal waar. South Beauty, een keten van nette, voor Chinese standaarden, high end restaurants met heerlijk eten. Met een Engelse menukaart, personeel dat meestal begrijpt wat je wilt bestellen, maar het belangrijkste; overheerlijk eten! Er zitten er een aantal in Shanghai, maar ze wisselen nog wel eens van locatie. Er zit er in ieder geval eentje in de Superbrand Mall in Pudong en een aan de Nanjing Lu, maar voor de zekerheid even in het tijdschrift That's Shanghai kijken of online opzoeken.


Drinks with a view

Dit keer geen restaurant, al kan je er wel eten, maar een tip voor een drankje met een spectaculair uitzicht. Namelijk; op de 89e verdieping van de Shanghai World Financial Tower. Je kan een kaartje kopen voor het Observation Deck, maar voor hetzelfde geld bestel je een overheerlijke cocktail een paar verdiepingen lager en heb je net zo'n stunning view over de stad!


En oh ja.. de titel van deze blog gaat over chicken feet... die hebben ze echt...


Not for me!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page