top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

Juli 2018: Villa Rozenrust - terugkerende amore

Bijgewerkt op: 12 jun. 2019


Wat heerlijk! Een Italiaans restaurant zonder menukaart. Gerund door een Italiaanse familie die graag volgens familierecepten kookt.

In de tuin genieten van bruschetta en een Aperol Spritz

En omdat er geen kaart is, krijg je allerlei lekkers voorgeschoteld op basis van waar de chef zin in heeft! Je begint altijd met bruschetta, heerlijk knapperige toast met tomatensalsa. De volgende ronde is het feest; je hele tafel wordt volgezet met antipasti, zowel warme als koude gerechtjes. Het aanbod varieert dus per dag, maar we hebben in ieder geval altijd Vitello Tonato en overheelijke aubergine uit de oven gehad.


Na de antipasti krijg je standaard twee soorten pasta geserveerd; ook om je vingers bij af te likken. Ook hierbij geen zekerheidjes, maar je hebt geluk als de overheerlijke pasta met truffel er bij zit.


Na deze twee heerlijke gangen, waarna je eigenlijk al redelijk vol bent, komt nog het hoofdgerecht. Wederom... geen vast menu, ze vertellen je wat de dagverse keuzes zijn. Meestal kan je kiezen uit een gerecht of 5, waar altijd zowel vlees als vis bij zit. Afhankelijk van de keuzes kies ik meestal voor een wit visje of een stukje rood vlees. Dit wordt geserveerd met weinig poespas, gewoon goed op smaak zonder lifjes en lafjes.

Voor wie er dan nog ruimte over heeft... en dat zijn er niet veel, is er ook nog een keuze uit een hele trits Italiaanse desserts, zoals tiramisu, ijs, panna cota etc. De laatste keer koos ik voor een Scroppino. Heerlijk, maar terugfietsen werd wel een uitdaging ;-).


Al met al wordt je bij Villa Rozenrust dus vooral verrast, omdat je (het meeste) zelf niet kan kiezen. Maar we zijn echt nog nooit teleurgesteld, iedere keer weer een heerlijke combi van voorgerechtjes, overheerlijke pasta en een goed hoofdgerecht.


We komen hier zelfs zo graag dat we ons trouwfeest met walking dinner hier vierden. In de aparte Tuynzaal is genoeg ruimte voor een leuk feestje. Ook tijdens dit feest was het eten heerlijk. Kleine hapjes, dit keer wel samen met chef bepaald. Allemaal heerlijk en vol van smaak. Als dessert een hele grote tiramisu, zie hieronder. Good memories!


Raimondi's Villa Rozenrust

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page