top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#111: Bøg: goed, maar nergens uitzonderlijk

Bijgewerkt op: 9 sep. 2019

Ik had Bøg al een paar keer langs horen komen bij bekenden, waarbij de algemene opmerking was 'lekker, maar heel zout eten'. Voor de 111e negende gingen we dit zelf maar eens uit proberen. Bøg zit aan het eind (of begin) van de Prinsestraat. Subtiele naam op de gevel, maar een mooie, eenvoudige inrichting.

De eerste gang; langoustine met meiknol, appel en dennetop

Bij het rondspeuren op internet kwam ik foto's tegen van dezelfde krokante lijnzaadcrackers als amuse als bij Portfolio. Dat is te verklaren doordat de twee heren van Portfolio jarenlang bij Bøg hebben gewerkt. Dat belooft wat! We beginnen dus met de lijnzaadcrackers met een heerlijke dip-mouse met een glas heerlijke bioligische prosecco. Bøg heeft een vast menu, 5 gangen in twee varianten; een met vlees en vis en een vegetarisch. We kiezen voor het vlees-en vismenu, samen met bijpassende wijnen, uiteraard voor mij zonder rood.


Hoogtepunt van het menu was wat ons betreft het tweede gerecht (ok, en het dessert). Verschillende bereidingen ('structuren') van tomaat, met vlierbloesem, geitenkaas en lavas. Een heerlijke combi van zoet en zout. Bijzonder, maar erg lekker!


Het derde gerecht: riddervis, is een soort zalm. Dus een volvette roze vis, licht zoutig, gecombineerd met venkel en kappertjes met een schuim van venkel. Smaakt goed, maar zeker niet spannend.


Het hoofdgerecht is geen blijvertje. Boerderij eend met gestoomde witlof en kaantjes van wortel. Ik ben geen groot fan van eend, maar deze kan mij ook niet overtuigen. En de witlof; oef, erg bitter. Het geheel ziet er sierlijk uit, maar qua smaak en structuur niet groots.


Het dessert maakt weer een hoop goed! Verse frambozen, merengue van yoghurt, ijs en iets met een heerlijke crunch. Om je vingers bij op te eten! Maar met frambozen scoor je eigenlijk altijd wel punten bij mij!


Het personeel is kundig, maar niet uitbundig. Mag een tikkeltje meer passie van af stralen. De wijnen zijn goed, passen mooi bij de gerechten. Maar ook hier; nergens een echte uitspringer. Ze scoren nog wel extra punten bij de koffie met friandises; de koffie prachtig geserveerd uit een French Press kannetje.


Misschien heeft Bøg de pech dat we net vorige maand bij Portfolio zijn geweest, want er zijn veel overeenkomsten, maar in bijna alles legt Bøg het af.


In het kort:

Bøg

Prinsestraat 130

https://bøg.com

Categorie: $$$$ (menu is €62,-, bijpassende wijnen €38,-)


Wat eten we?

5 gangen menu, wij kiezen voor versie met vlees en vis.


Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement, beginnend met glas prosecco.


Eindoordeel: Goed, maar nergens spannend. Een 7,5.PS: Dat de gerechten erg zout zouden zijn; valt erg mee! Nergens te overheersend.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page