top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#113: Nayolie: torenhoge verwachtingen net niet waargemaakt

September 2019

De oesters; spot on!

Nayolie by Kelvin Lin heeft een interessant jaar doorgemaakt. Van sluiting als lunchroom naar heropening als food & wine bar, waar je 'bistronomie-gerechten met Thaise, Maleisische en Japanse invloeden' eet. En in de tussentijd heeft hij een tak in Azië opgezet, wat een belangrijke reden was om met de lunchroom te stoppen.


Ik ken Nayolie via mijn ouders, die een keer op een feest waren dat gecatered werd door Kelvin. En ze waren zo enthousiast, dat we snel een keer in de lunchroom in Voorschoten zijn gaan lunchen. Kenmerkend aan die lunch waren de prachtig opgemaakte borden (met veel eetbare bloemetjes) en de verrassende fusion gerechtjes.


Sinds de (her-)opening vallen de recensenten van grote kranten over elkaar heen met zeer positieve beoordelingen. Zo staat Nayolie boven aan de de Gouden Pollepel van dit jaar, met een 8,5. Hoogste tijd dus om het zelf te gaan ervaren.


De 113e negende 'viel' deze maand op de 7e. We komen binnen in het kleine cozy restaurant en het laatste lege tafeltje is voor ons. Het interieur heeft een opfrisbeurt gehad en het ziet er goed uit, maar is het wel krap. Je moet moeite doen om niet mee te luisteren met je buren.


We krijgen een bijna-tafelvullende menukaart met de mededeling dat door de drukke lunch en diner, helaas de 'boneless' spareribs en de buffelmozarella salade al uitverkocht zijn. En dat is jammer, want juist die 'boneless' spareribs wilde Remco graag proberen. Maar ok... we kijken verder. We kunnen kiezen uit een menu (maar zonder toelichting wat daar dan in zit) of a la carte, met een keuze uit midsize gerechten. Normaal gesproken kiezen we eigenlijk standaard voor een menu, maar aangezien ik de oesters heel graag wil proberen, doen we dat nu niet. Qua dranken serveert Nayolie thee, sake, bier of wijn. Het zou leuk zijn om wat meer wijn/spijs combinaties geadviseerd te krijgen, maar dat gebeurt niet. We kiezen dus zelf voor een Sauvignon, maar die blijkt niet geleverd te zijn. Uiteindelijk wordt het dus de huiswijn, een prima Chardonnay.


We vragen een beetje advies qua hoeveelheden, maar daar worden we niet veel wijzer van. We willen allebei starten met de oesters, maar ook daar weer... helaas; er is nog maar 1 portie. Die delen we dan maar. En daarbij kiezen we voor de 'Tomaat/Basilicum/Parmigiano Reggiano Vache Rosso'. En het is echt jammer dat er nog maar 1 portie oesters is, want ze zijn echt heerlijk! Spot on. Kelvin komt zelf bij ieder gerecht vertellen over de bereiding en opmaak. Het ziet er niet alleen schitterend uit, ze zijn echt lekker. Spicy, maar net goed, en met een lekkere crunch. Het tomatengerecht is ook heerlijk; je lepelt het uit het bakje om alles goed bij elkaar te proeven; heel goed.


De volgende ronde heb ik gekozen voor Gyoza van Ibericoham en Rem voor de tonijn met Shiso en Kouseband. Bij de tonijn moet je door het blad heen scheppen en dan de saus meelepelen met de tonijn. De Gyoza's zijn lekker en smaakvol, goed zoute sojasaus er bij, maar niet spectaculair. Daarna heeft Rem de Bresse kip met Kimchisaus en ik de Raviolli's met Kinggamba's. De raviolli's zijn stevig, goedgevuld met gamba's en in combinatie met de saus en kruiden echt lekker.


Voor het dessert twijfel ik enorm of ik de Macaron Tasting Savoury Collection aan durf. Ik hou namelijk heel erg van zoet en macarons, dus ik vraag advies over de smaken. Het klinkt gewaagd, maar er wordt me verzekerd dat er in elke variant ook zeker een 'zoetje' zit. Ik waag het er op. Remco kiest voor de Big Mac met Macadamia en Tonka Boon. De macaron tasting heeft smaken als ganzenlever, tomaat basilicum, geitenkaas en tonka boon. Smaakvol, maar uiteindelijk ben ik toch meer van het echte zoet. Aangezien Remco niet van delen houdt, en zeker niet zijn toetje, moet ik het doen met zijn bevindingen van de Big Mac; lekker!


Al met al zijn we niet 'blown away'. Het is jammer dat er een aantal gerechten niet waren en we hebben op sommige punten misschien een beetje de 'brave' gerechten gekozen, zoals de Gyoza en de tonijn. Maar daar had wel een kans gelegen voor de bediening om ons advies of iets meer uitleg te geven. Kelvin komt bij alle gerechten zelf uitleg geven en heeft duidelijk de regie over de bediening, maar de dame die overigens wel heel vriendelijk is, mag iets meer opereren als adviseur dan als uitvoerder. Ik geloof dat er meer in zit dan wij deze avond ervaren hebben. Want als ieder gerecht zo krachtig zou zijn als de oesters, dan was het een heel ander verhaal geweest. Misschien toch binnenkort nog maar een keer langsgaan en dan het menu proberen!


In het kort:

Nayolie by Kelvin Lin

Kerkplein 5, Voorschoten

Categorie: $$$ (gerechten tussen de 9 en 21 euro, je eet er 3 a 4)

Wat eten we?

Losse gerechtjes a la carte

Wat drinken we?

Chardonnay

Eindoordeel: Lekker, maar ik geloof dat er meer in zit dan we geproefd hebben.

Cijfer: 7,564 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page