top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#Supportyourlocals: Corona crisis deel 3- Bij Erik

Na Le Barquichon en Central Park zetten we gisteravond onze actie #supportyourlocals voort met Bij Erik. We zijn al regelmatig wezen dineren in het kleine restaurant van Erik Tas bij de sluisjes in Leidschendam. En over het algemeen zijn dat kwalitatief hoogstaande avondjes.


Ook nu weer keurig op tijd werd een tas vol bakjes en schaaltjes afgeleverd. Een heldere uitleg zat er gelukkig ook bij. Een aantal gerechten waren nagenoeg kant en klaar, en hoefden alleen netjes op een mooi bord gelegd te worden. En af en toe – de steak tartaar – moest er nog het een ander door elkaar gemengd worden, en canellen gedraaid worden. Eigenlijk wel zo leuk, en ik voelde me een heel klein beetje (top)kok in eigen keuken!


Vooraf dus de steak tartaar voor ons alle drie (Max was weer gezellig van de partij!). De canellen – redelijk gelukt al zeg ik het zelf – netjes op het bord, en garneren met een beetje pluksla en een perfect gegaard kwarteleitje. Een kleine brioche ernaast, en smullen maar.


Heerlijk!

Ook voor het hoofdgerecht moest er een klein beetje ‘gewerkt’ worden. De Lam (voor Juud) en de Tarbot voor Max en mij) hoefden alleen even in de over te worden opgewarmd, net als de groentegarnituren. De lamsjus werd in de magnetron opgewarmd en eerst in een sauskannetje gedaan. Aan tafel schonk ik de jus over het lamsvlees. De sfeer van het echte restaurant probeerden we zo maximaal na te doen. Bij de tarbot kwam een beurre blanc, die in een pannetje werd opgewarmd.


Ook de hoofdgerechten waren uitstekend. Mooie stukken heerlijke vis, vergezeld van asperges, erwtjes en een zachte aardappelcreme. En ook het lamsvlees was heerlijk, dun gesneden en botermals.

Geen rondje kaas dit keer…….


Misschien waren de desserts wel het hoogtepunt: voor Max een brownie met een parfait van tonkabonen en slagroom. Voor Juud en mij perfecte citroentartelettes met wat rood fruit. Super!Bij Erik deed zijn naam en faam wederom eer aan. Mooie gerechten, die de thuiskok net iets meer uitdaagde om er net zo’n sjieke presentatie van te maken als we in het Leidschendamse restaurant krijgen voorgeschoteld. Alles klopte, en de kwaliteit was super.


Zouden we nu een aparte ‘Top zoveel’ maken van onze reeks #supportyourlocals, dan zou Erik bovenaan staan! Een ding weten we zeker: zodra het weer kan en mag, boeken we weer een tafeltje in het restaurantje bij de sluisjes, om ons een avondlang door Erik en zijn team te laten verwennen!


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentáře


bottom of page