top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#Supportyourlocals: Corona crisis deel 5: DekxelsDekxels, de nummer 3 van onze top 10, heerlijk restaurant aan de Denneweg heeft er even over gedaan voor ze over gingen op take away in deze periode. In eerste instantie startten ze met tutorials over hun gerechten, waarbij ze begonnen met de overheerlijke Kung Pao Bloemkool. Check de tutorial hier.


Ik heb er met water in m’n mond naar gekeken, maar mijn hemel, wat een werk. De charme van een restaurant is toch ook juist dat je heerlijk eet, wat je thuis niet makkelijk zelf maakt. ‘Gelukkig’ is het maar bij 1 tutorial gebleven, want kort daarna besloot Dekxels zich toch ook te storten op take away & delivery.Dekxels biedt keuze uit 5 gerechten waarvan je er 2 kiest en 2 desserts waar je er 1 van kiest. De gerechten worden warm geleverd, dus het is meer bedoeld om meteen te eten, dan dat je het zelf nog moet ‘af maken’. We hadden even contact met ze via Instagram of opnieuw verwarmen wel mogelijk is. Bliep, supersnel een positieve reactie waaruit ook bleek dat ze toch bij ons konden bezorgen ondanks dat onze postcode niet in hun bezorggebied stond. Wat een service!


Keurig op tijd werd alles afgeleverd. Wat meteen opviel was de aandacht die besteed is aan het geheel. Een attent bedankkaartje op een standaard, gelukskoekjes, een relaxte Spotify playlist en voor iedereen een flesje Dekxels Survivalcello. Heel leuk!


Dus; daar zaten we weer. Dit keer niet met een wit tafelkleed; bij Dekxels past een wat informelere setting. We startten met drie verschillende gerechten. Voor Max de tonijntartaar, voor Remco Indiase curry en voor mij de Beef tataki. Grote porties, netjes opgemaakt in de bakjes. In sommige gevallen moeilijk er uit te halen, dus kan je ze beter vanuit de geleverde verpakking eten. De tonijntartaar van Max, zoals we hem kennen uit het restaurant. De Indiase curry is goed op smaak, krachtig maar niet te. De Beef Tataki heerlijk, bij Dekxels weten ze heerlijke kruidenmengels te maken om het eten aan te maken. Als cadeautje zit er een bakje edame boontjes bij, oa aangemaakt met gerookte amandelen; heerlijk!


Als tweede gerecht hebben de mannen Rendang en ik Kokos Limoensoep. De Rendang met nasi kuning, emping en zoetzure komkommer is geen beauty op het bord, maar gewoon een hele goede smaakvolle rendang. De Kokos Limoensoep was warm, maar de ingrediënten hadden we even op moeten warmen. Smaak is echter perfect! De soep is romig, de dumplings met paddestoelen zeer smakelijk. Hele goede combinatie.
Als tussenronde heeft Remco weer een kaasplankje gehaald bij het Proefhuys met een glaasje port. Al met al moeten we even een pauze inlassen voor we aan het dessert beginnen. De porties zijn namelijk flink. Mijn ouders, die via ons ook bestelden, aten er zelfs twee dagen van.


Die pauze was een goed idee, want ook de desserts zijn heerlijk. We eten ze uit de bakjes waarin ze geleverd zijn, onmogelijk om ze er netjes uit te krijgen. Remco en ik eten cheesecake met merengue en verse frambozen, Max een sticky brownie met dadel, miso, karamel, banaan en pinda. Heerlijk; maar ook vrij zwaar! Bij het dessert drinken we de ijskoude Limoncello die we er bij kregen; Survivalcello. Heel origineel!


De conclusie; het zijn er twee dit keer.

1. Het eten is heerlijk. Het is wel aan te raden om het te bestellen en dan meteen te eten. En dat kan prima uit de bakjes waarin het geleverd is. Ziet er mooi uit en het smaakt heerlijk.

2. Hoewel ik blij ben dat ook Dekxels over is gegaan op take away, wordt het missen van het uit eten kunnen ook wel groter. Want hoe lekker het eten ook is, je mist de bediening, lekkere drankjes en ook die oooo zoo lekkere Kung Pao bloemkool van de kaart. Dus… we duimen samen met alle fantastische restaurants verder dat we binnenkort geen take away meer nodig hebben.

www.proefhuys.nl81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page