top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#Supportyourlocals: Corona Crisis deel 8: Capriole Cafe


Week 8 alweer van onze zaterdagavond #Supportyourlocals- etentjes.


Deze week een voor het eerst een heel nieuw restaurant- voor ons dan. Capriole Cafe ken ik wel van de lunch en koffie, maar we hebben er nog nooit eerder 's avonds gegeten. Ik volg ze wel via Instagram en daar ziet het eten er altijd al heerlijk uit. Capriole Cafe ligt in de Fokker Haven, aan het water. Het is even zoeken in de chaos van bouwwerkzaamheden aan de Binckhorst, maar als je er eenmaal bent, is het een schitterend pand met industriële uitstraling met eigen koffiebranderij.


Ook Capriole Cafe biedt een 3-gangen menu wat om de zoveel weken wisselt. In het vorige menu sprak het hoofdgerecht me iets minder aan, dus toen ik deze week het nieuwe menu zag, heb ik meteen besteld. Ze bieden een normaal menu en een vegetarische variant, en heel leuk: ook een kindermenu van 2 gangen. Met onze slechte eters een kansloze missie, maar in theorie een goed idee!


De mannen zijn zaterdagmiddag het eten gaan afhalen. Bij loket 1 de drankjes, bij loket 2 het eten met de benodigde uitleg. Instructies zaten er ook keurig bij. De bakjes keurig ingepakt en gemarkeerd.


We starten met een aperitief van Espresso Martini en Capriole's eigen wit bier. Ik hou toch niet echt van de Espresso Martini, maar ik bouw hem aan het eind van de avond om naar een iced cappuccino/Espresso Martini en dan is hij heerlijk!


De eerst gang: creme van Thaise curry met ingelegde bloemkool en radijs. Heerlijk! De crème heeft veel smaak en juist de combinatie met de zoetzure groentetjes en de crunchy rijst en nootjes maakt hem perfect.


Het hoofdgerecht moet even worden opgewarmd in de oven, de saus en parelgort risotto beiden in een pannetje. Daarmee is het redelijk makkelijk te maken en toch ziet het er netjes uit. De asperges zijn goed, nog lekker knapperig. De saltimboca van kabeljauw is ook lekker, maar valt een beetje uit elkaar. De pancetta houdt het niet niet bij elkaar, maar de smaak is top en de vis is mooi zacht. De parelgort risotto is lekker, maar niet mijn favoriet. De mannen denken daar gelukkig anders over.En dan het dessert: daar mag je me dus voor wakker maken! Nou, niet echt, maar bij wijze van spreken. Pavlova; yes! Mascarpone met vanille smaak: yes! Frambozengel: yes! En mojito fruit, een compote van mango, ananas, rum, limoen en munt: yes, yes! Op papier al helemaal goed, in praktijk ook. Douze points!


Eindconclusie: heerlijk gegeten. Geen spectaculaire gerechten qua bereiding, maar wel echt heel goed in de uitvoering. Het voelt alsof we met enige moeite het hoofdgerecht en dessert zelf hadden kunnen maken. Maar gelukkig hoeft dat dus niet! Dat is de luxe van deze @home menu's. Alle voorbereiding wordt voor je gedaan en je zet dus in no time een heerlijk 3-gangen menu op tafel.


Een aanrader om thuis te eten en hij gaat op ons lijstje voor een echte '9e' als het weer mag!


www.capriolecafe.nl


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page