top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#112: Zheng: Culinaire marathon van hoog niveau

Bijgewerkt op: 9 sep. 2019

Augustus 2019

Prachtige cocktail bij het dessert

Voor de derde keer op rij strijken we neer in de Prinsestraat in Den Haag. Dit keer bij Zheng. Bij Zheng's voorganger Han Ting hebben we een aantal jaar geleden heerlijk gegeten, dus de verwachtingen zijn hoog.


Zheng ziet er uit om door een ringetje te halen. Stijlvol, modern, Chinees. Zoals wellicht bekend ben ik geen groot fan van Chinees eten (zie hier), maar ik laat me graag verrassen. En een verrassing wordt het!


Zheng omschrijft het als: "Zheng 'Imperial Banquet' experience biedt een avond vervullend programma waarbij u zal worden genomen op een keizerlijke culinaire reis door Beijing, Guangdong, Sichuan en Shanghai. We stellen onze gasten bloot aan de gastronomische, culturele, kunst-en gezondheidsaspecten van de genoemde regio's, samen met de bijbehorende luxe spijzen en dranken, allemaal geserveerd volgens oude ceremonies."


We kiezen voor 10 chapters; the full monty, samen met een bijpassend drankarrangement.

We beginnen met een heerlijke frisse jasmijn thee om de 'spijsvertering op gang te brengen'. En dat blijkt nodig te zijn! Wat volgt is een zeer uitgebreide culinaire reis door China. Met 10 gangen van ongeveer vier gerechtjes per gang. Zeer gevarieerd, zeer goed smakend. Bijzonder origineel gepresenteerd. En dus gecombineerd met passende dranken. De ene keer is dat een warme rijstwijn, de andere keer een cocktail op basis van thee, de andere keer een heerlijke wijn.
Een van de hoogtepunten is chapter 4 'South of the Cloud'. Hierbij krijg je een olie van Sichuan pepers (doorgaans betekent Sichuan = spicy), waar je kleine spiesjes met rauwe Iberico ham in laat marineren voor de smaak. Daarna dip je hem in een soort kleine knapperige bolletjes voor een knapperig effect. Maar eigenlijk is iedere gang heerlijk, goed op smaak, krachtig, uitgesproken en bijzonder.Is alles perfect aan Zheng? Nee, helaas niet. We zitten in het bovenste gedeelte en daar is het warm. Heel warm. Twee Dysons staan te blazen om het wat koeler te maken, maar dat lukt niet echt. Daarnaast is de akoestiek niet ideaal. De dames van de bediening moeten flink hun stem verheffen om alle ins & outs over de gerechten over te brengen en je moet zelf ook goed je best doen om elkaar te verstaan. En ondanks dat het een heel culinair spektakel is, is het misschien wel een beetje too much. We dineren bijna 5 uur en denken rond chapter 6 dat we misschien wel 1 of 2 chapters over kunnen slaan omdat het zo veel is. Maar goed, we hebben zelf gekozen voor 10 chapters. Om ons heen hebben veel mensen een we-bestaan-1-jaar-menu genomen waar een Peking duck bij zit; dat ziet er ook overheerlijk uit.


Dus al met al: fantastisch om een keer mee te maken, maar we doen het niet snel nog een keer (komt redelijk overeen met onze mening over restaurants met een ster, zie hier). 10 chapters met 4 gerechtjes is echt heel veel. Zeker in combinatie met bij iedere gang een passend drankje. En nogmaals; super combinaties en allemaal echt heel origineel, apart en bijzonder.


In het kort:

Zheng

Prinsestraat 33

Categorie: $$$$ (menu van 10 chapters is €108,-, bijpassende dranken €67,50-)

Wat eten we?

10 chapters van Emperor's Banquet

Wat drinken we?

Bijpassend drankenarrangement, beginnend met glas cava.

Eindoordeel: Heel bijzonder, origineel en lekker!

Cijfer: 9
79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page