top of page

TOP 10

BEKIJK ONS WERK

Op zoek naar een leuk restaurant? Dit is onze absolute top 10:

1. Portfolio - Den Haag

Echt een pareltje; klein gezellig restaurant waar je zo in de keuken meekijkt. En wat er uit die keuken komt, is zo ontzettend lekker! Geweldige combinaties. En dat gecombineerd met heerlijke wijnen en goede bediening; we komen superlatieven te kort.

2. De Nederlanden - Loenen a/d Vecht

Heerlijk eten, lekker informeel. De Nederlanden is een hotel/restaurant aan het water. We beginnen met een lokale IPA aan het water en wat oesters, daarna een gevarieerd 6-gangen menu met bijpassende wijn. Heerlijk en afwisselend. 

3. Dekxels - Den Haag

Feestje aan de Denneweg! Informele setting, concept van voorgerecht-formaat gerechtjes. Alles wat we geproefd hebben even bijzonder en smaakvol. Bediening is ook lekker informeel, maar ook heel goed!

4. Calla's - Den Haag

Klassiek, maar niet stijf bij dit restaurant met ster. Goede bediening, mooie wijn-spijs combinaties en heerlijk eten. Enig minpuntje; het kaasplankje mogen we niet zelf samenstellen. Dat had nog meer bonuspunten op kunnen leveren.

5. Visaandeschelde - Amsterdam

Ooohhh... wat kwamen we hier graag toen we daar nog om de hoek woonden. Heerlijk eten, voornamelijk vis uiteraard. Ooit werkte Roos hier, die kon zo gepassioneerd over de wijnen vertellen ('hij is een beetje ontdeugend bij de bietjes'). Dat was de kers op de taart. Maar ook zonder Roos; heerlijk eten, goede bediening en heerlijke wijnen.

6. De Bloemenbeek - De Lutte

Het is even rijden, maar dan heb je ook wat! We hebben hier een aantal keer gelogeerd en heerlijk gegeten. Fantastisch menu, uit te breiden met een tussengang kaas met kaastrolley waar je u tegen zegt. Veel lokale producten, waar ze vol passie over kunnen vertellen. Bij lekker weer ook heerlijk om op het terras te zitten.

7. Zheng- Den Haag

Pareltje in de Prinsestraat. Met een bijzondere trip door de Chinese cuisine op hoog niveau. Alles gecombineerd met bijpassende dranken, niet alleen de 'standaard' wijnen, maar ook heerlijke cocktails. Neem wel de tijd!

8. De Burgemeester - Linschoten

In het oude gemeentehuis van Linschoten, huist De Burgemeester. Sterrenrestaurant in het kleine dorpje waar ik opgegroeid ben. Waar mogelijk met lokale producten, zoals vlees en kazen van boerderijen in de omgeving.

9. Elea - Rijswijk

De kok van voormalig nr 1 restaurant Mazie, is in Rijswijk voor zichzelf begonnen. Je ziet zijn Griekse achtergrond subtiel verwerkt in de fantastische gerechten. De akoestiek laat nog wat te wensen over, maar het eten maakt dat ruimschoots goed.

10. Villa La Ruche - Voorburg

Villa La Ruche is gewoon goed. Mooie gerechten, goede wijnen, goede bediening. Vaak bieden ze een mooi seizoensmenu aan, maar bijvoorbeeld ook een fantastisch Valentijnsdag-arrangement. Altijd spot on!

Deze 10 haalden de top 10 net niet, maar zijn ook heel leuk:

Central Park - Voorburg

Oorspronkelijk opgericht door Ron Blaauw met zijn welbekende concept van kleine gerechtjes. Inmiddels is Ron er niet meer bij betrokken en stuurt Central Park steeds meer aan op een standaard menu. En hoewel we ons normaal graag laten verrassen met een menu, vinden we het in dit geval juist jammer, want het aanbod was top. Topper op de kaart: het magische ijs; ijs uit een champagnekoeler met droogijs, omringd door veel garnituren om je eigen Sunday te maken; we like!

Le Barquichon - Voorburg

Klein maar fijn. In de Kerkstraat in Voorburg zit dit kleine smalle restaurant. Kok en dame van de bediening zijn een stel en runnen samen de show. Geen uitgebreide kaart, maar wel kwalitatief heel goed eten.

Impero Romano - Den Haag

Ook bij Impero Romano kan je je laten verrassen door de chef, met antipasto, pasta en een hoofdgerecht. Dikke aanrader is de Taliolini al Tartufo: heerlijke pasta die in een grote Parmezaanse kaas aan je tafel wordt bereid, afgemaakt met verse truffel.

Raimondi's Villa Rozenrust - Leidschendam: lees hier meer 

Hoftrammm - Voorburg/Den Haag

In een oude tram door Voorburg en Den Haag genieten van een bijzonder menu. Gezien de beperkte ruimte om te koken en te dineren is alles efficiënt en handig gepresenteerd, maar doet het zeker niks af aan de kwaliteit. Zeer origineel menu (bijv. soep met knettersuiker), zowel qua presentatie als smaak.

De Pepermolen - Leidschendam

Spijs - Den Haag

Bij Mette - Linschoten

Mazie, Han Ting en De Beukenhof stonden er ook op, maar bestaan niet meer. Mazie was wel echt een grote favoriet. 

Mooie gerechten met verrassende combinaties, smaakvol tot in de kleine details. Chef kok is zelf verder gegaan bij Elea. 

bottom of page