top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#167 Yfi: kleine zusje Elea meer dan geslaagd

Bijgewerkt op: 12 jun.
Afgelopen zaterdag waren we voor de 167e Negende Yfi. Yfi is het kleine zusje van Elea, waarover we eerder scheven. Elea is nu gevestigd aan het sjieke Haagsche Noordeinde en solliciteert daar met haar prachtige zaak en fantastische keuken nadrukkelijk naar een ster. Voorheen was Elea jarenlang gevestigd in het centrum van Rijswijk. En op die locatie verscheen onlangs Yfi.


Ook Yvi is een restaurant dat is gebaseerd op de Griekse keuken. Maar daar waar Elea in het absoluut hoge segment opereert, positioneert Yvi zich als een Griekse taverne. Op deze zaterdagavond (Yfi is dan pas 3 weken open) zit het helemaal vol. Aan de akoestiek – een veel gehoorde ‘klacht’ toen Elea nog in dit pand huisde – is duidelijk de nodige aandacht besteed. Al voorkom je niet dat je het nodige meekrijgt van de tafel naast je als daar een gezellig 10-koppig gezelschap heeft plaatsgenomen. Maar hé, we zijn in een Griekse taverne…..!


De bediening is net genoeg attent en behulpzaam, en zeker kundig. Niet te opdringerig, en je mag je jas zelf ophangen als je aankomt en weer opzoeken als je weggaat. We krijgen een toelichting bij de kaart (kleinere gerechten, shared dining. Dat horen we vaker tegenwoordig) en bestellen vast een drankje: een Griekse bubbel (‘lekker’) voor Juud en een Negroni met onder meer Griekse Gin en Griekse rode vermouth (‘ook lekker’) voor mij. Juud zou die avond nog wat Griekse wijntjes proberen, ik hield het bij mijn ene (nou vooruit, twee) Negronis.


Uit de kaart was het lastige kiezen: er stonden veel aantrekkelijke gerechtjes op. We besloten te starten met de gefrituurde rijstballetjes met Metsovonekaas, de Fetakaas in filodeeg met honing, tijm en sesamzaad, de inktvisringen en wat brood met olie en olijven. Dat leverde direct en vol tafeltje op. Allemaal mooie, pure, smakelijke gerechtjes. Vooral de Feta was een flinke portie, dus een kleine pauze voor we voor de volgende ronde gingen.
Dit keer verschenen de octopus (met onder meer gekarameliseerde ui), de kalswang met stifadosaus (supermals, heerlijk!) en een portie friet met oregano en huisgemaakt mayonaise op tafel. Ook weer allemaal lekker, als was het zoeken naar de schaarse stukjes octopus.’

Tijd voor het dessert: dat werd niet gedeeld: rijstdessert met fruit en vervene-ijs voor mij een walnotentaartje met Grieks yoghurt-ijs en bloedsinaasappelschuim voor Juud.

 

Yfi is een leuke, toegankelijke zaak.  Verwacht niet de sjieke klasse van grote zus Elea, maar gewoon goed en lekker eten tegen in een gezellig restaurant tegen een zeer schappelijke prijs. We komen vast nog eens terug, want er staat nog veel lekkers op de kaart waar we deze eerste keer niet aan toe zijn gekomen.


In het kort:

Yfi

Herenstraat 83-85, Rijswijk

Cijfer: 8

Wat eten we: shared dining

Wat drinken we: glaasje bubbels vooraf, Griekse wijn, Negroni

Prijs: $$ (echt zeer schappelijk geprijsd!)101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page