top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#138 Villa Coucou: tres bien, een echte Franse experience!


Afgelopen zaterdag gingen we voor de 138e 9e naar Villa CouCou. We kregen deze tip van een collega, en het bleek een zeer goede keuze! Op een verborgen stukje van de Laan van Meerdervoort is in een statig gebouw het restaurant van de Franse chef Alex(andre) gevestigd. We hoorden dat hier eerder het oudste Indonesische restaurant van Den Haag heeft gezeten: Tampat Senang was maar liefst 94 jaar op dit adres gevestigd. Na een grondige verbouwing en het nodige breekwerk ontstond het huidige paleisje, een stukje Frankrijk in Den Haag.


We worden uitermate vriendelijk ontvangen en naar onze tafel geleid. Door het restaurant, de keuken in! Want omdat we de CouCou Experience hadden geboekt, kregen we de Chefs Tabel, en die stond praktisch ín de keuken. De hele avond hadden we dus prachtig uitzicht op de gestroomlijnde brigade van Alex.


We starten met een lekker glaasje champagne en wat kleine hapjes en besloten dat de entourage nu al bonuspunten verdiende. Wat een prachtig, tot in de kleine details sfeervol ingericht pand. Wat een uitermate vriendelijk personeel! En wat hebben we een mooi plekje. Zo dicht op waar het allemaal gebeurt.


Dat Alex kan koken was duidelijk: als jonge jongen liep hij al stage bij een driesterrenrestaurant in Parijs, en daarna deed hij de nodige ervaring op bij een tweetal tweesterrenrestaurants in de Franse hoofdstad. Uit de keuken kwamen prachtig opgemaakte gerechtjes, stuk voor stuk toegelicht door de chef zelf.

We startten met geroosterde langoustine (lekker rokerig) met crème van pompoen en een schuim van zeevruchten. We dronken er een glaasje Muscat uit de Elzas bij.


Het tweede gerecht zou eigenlijk foie gras, Franse ganzenlever, zijn. Maar zoals bekend zijn we niet dol op orgaanvlees. Alex verving de foie door Graved Lax, en liet de begeleiding nagenoeg intact: mangosorbet, gelei van hibiscus en kippenbouillon. De wijn was een uitstekend glas Riesling uit de Moezel, waarbij de mango op het bord perfect overging op de mangotonen in de wijn. Een heel goed gekozen combinatie!

Verder ging het met de zeebaars op een custard-spinazietaartje met kokkels en zwarte curry. Prima, net als het glas Chardonnay (‘uit 2018’, verder ging de toelichting dit keer helaas niet).



Het hoofdgerecht was perfect bereidde kwartel, die door de chef aan tafel werd geportioneerd. De begeleiding op het bord was simpel (gebakken eekhoorntjes brood en gekonfijte aardappel) zodat terecht alle aandacht naar de goed smakende kwartel uitging. En naar de wijn: een eveneens prima smakende stevige Spaanse rode wijn: Edetana, gemaakt van de Carignan en Garnacha druiven. Heerlijk, wat mij betreft het culinaire hoogtepunt van deze avond.


Voorafgaand aan het ‘echte’ dessert verscheen eerst een pre-dessert: een schaaltje met parels van Tapioca, gemaakt van de cassave wortel, met partjes meloen en een sorbetje van mint en citroen. Er werd een fris (en dit keer alcoholloos) citrusdrankje bij geschonken.


Het dessert zelf bestond uit geroosterde ananas met een exotische mousse en groene kardemom. Met in het glas een traditionele maar smakelijke Oostenrijkse spätlese.


We besloten voor de koffie te verkassen naar een andere ruimte in de villa: Franky’s Bar. Aan de voorkant van het pand, aan de Laan van Meerdervoort, is een prachtige cocktailbar. We kozen eerst twee cocktails van de kaart, om daarna nog beiden een cocktail ‘op maat’ te laten maken, gebaseerd op onze eigen smaken en wensen. De bartender maakte er een heuse show van, en de drankjes smaakten super. Toch besloten we na de tweede dat het tijd werd om weer op de fiets te stappen.



We hadden een fantastische avond. Wat een mooi pand, wat een schitterende inrichting, wat een vriendelijk en gastvrij personeel. En wat een leuk plekje, zo midden in de keuken. Over één ding waren we het eens: VillaCouCou verdient een plakje in onze Top 10! Nog niet op nummer 1, daarvoor zijn de creaties van Portfolio nog net even te spannend. Maar dat we hier vaker gaan komen, ook dat weten we zeker!


In het kort: Villa Coucou Laan van Meerdervoort 6, Den Haag https://villacoucou.com Categorie: $$$ Wat eten we?

Coucou Experience: canape, 6-gangen menu Wat drinken we? Bijpassend drankenarrangement, beginnend met glas champagne, koffie en nog een overheerlijke cocktail (of 2 ;-) Eindoordeel: Het eten is heel goed, maar de chef's table maakt het een top beleving! Cijfer: 9


135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page