top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#166 Blue Blood: hip & happening, maar niet overtuigend

Voor nummer 166 had Juud gereserveerd bij de nieuwe hotspot van Den Haag. Blue Blood is gevestigd in het Hilton aan de Haagsche Zeestraat. Een prima locatie, met een eigen ruime parkeergarage . Handig als je niet (te veel) drinkt.


De inrichting van het restaurant is mooi een sfeervol; het – gemengde – publiek – Internationaal. Dat geldt ook voor de bediening: de voertaal is Engels en het personeel komt overal en nergens vandaan. Dat komt de verstaanbaarheid niet altijd ten goede.

Onze ‘vaste’ serveerster van de avond legde uit waar ‘Nikkei’ op is gebaseerd: een mix van de Peruaanse en Japanse keuken. Deze unieke combinatie is ontstaan toen Japanse mijnwerkers in de 19e eeuw naar Peru emigreerden en een geheel nieuwe draai gaven aan de lokale Peruaanse ingrediënten.


Op de uitgebreide kaart vindt je dan ook bekende Japanse gerechten als Maki, Sashimi en Nigiri naast Zuid Amerikaanse vlees- vis en vegetarische gerechten. Moeilijk kiezen, maar daar heeft men wat op gevonden: het Tasting Menu. Vijf gangen met per gang diverse gerechtjes helpen je op een rondreis door de kaart. Daar gingen we dus voor! Juud bestelde een St. Germain Spritz en ik een glas Cava en we lieten ons nog even achteruitzakken in de comfortabele bank van ons ‘tweetje’. We zaten prima met uitzicht op de Sushi-bar.

De gerechten waren prima, soms heel goed maar niet altijd bijzonder of van overdreven goede kwaliteit. De oester als starter was heerlijk, maar de kippendij uit de vierde Wave was ronduit (te) vet.

Enigszins wisselvallig dus, met toch wel enkele hoogtepunten: naast de Nikkei oester de zeebaars tempura, de pulpo – die de niet verkrijgbare Flat Iron uit het menu verving – en de gekonfijte eend. De porties waren ruim bemeten, en alles bij elkaar was het erg veel. Zeker van de bijgerechten (de crèmes, purees en bijvoorbeeld de rijst) bleef het nodige over. En wat ook niet onvermeld mag blijven: de opmaak was fantastisch, mooi opgemaakte schalen en bordjes, tot aan mist van droogijs en vuurwerk bij het – niet overtuigende – grand dessert.

De gangen kwamen in het begin in een soepel en regelmatig tempo door. Op enig moment bleek er toch wat lang tussen twee gangen te zitten, al hadden we daar zelf nog niet zo’n erg in. Onze serveerster wel: ze bracht ons op de hoogte van de stand van zaken (‘het komt er nu echt snel aan’) en bood spontaan een drankje aan om het leed (?!) te verwachten. Zeer attent. Helaas zakte het tempo daarna nog wat, dus al met al duurde het iets langer dan gewild.


We hebben ons prima vermaakt en genoten van de sfeer, locatie en entourage. Het eten – en daar komen we uiteraard toch ook voor – heeft ons niet altijd overtuigd.


Blue BloodZeestraat 35, Den Haag

Categorie: $$

Wat eten we? 5 gangen shared dining

Wat drinken we? Eerst een cava en cocktail, daarna cava en 0.0 bier.

Eindoordeel: lekker, maar niet altijd overtuigend

Cijfer: 7

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page