top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#161 Garuda: lekker gegeten, snel weer buiten


Elke maand is het weer de vraag, proberen we iets nieuws of gaan we voor een oude bekende. En met zoveel goede restaurant, maar ook zo veel nieuwe opties, is dat elke maand weer lastig.


Deze maand kozen we voor een waar we nog niet zijn geweest. Een hele oude bekende in Den Haag, maar in een nieuw jasje: GARUDA by Ron Gastrobar aan de Kneuterdijk. Jarenlang het bekendste Indonesische restaurant van Den Haag, maar in 2021 overgenomen door Ron Blaauw na hun faillissement.


Het restaurant heeft een fikse opknapbeurt gehad en ziet er goed uit. Met een klein liftje gaan we naar de 2e verdieping. De hostess raadt ons de shared dining gerechten aan, want bijna iedereen besteld de rijsttafel. En inderdaad, op alle tafels om ons heen staan de etagères met heel veel kleine bakjes gerechten. Wij nemen vooraf een glas champagne en krijgen daarbij een bakje kroepoek met pindasaus. We kiezen inderdaad voor de shared gerechten, black angus tartaar met gember en tapioca, inktvis met Chinese kool en pikant zoetzure saus, de boneless spareribs met sambalsaus en een mix van 5 soorten saté. De gerechten komen snel en allemaal tegelijk. We drinken een 0.0 biertje en spa rood, want we zijn natuurlijk nog in training. De beef tartaar is lekker, maar niet heel erg bijzonder. En dat geldt eigenlijk voor alle gerechten, ze zijn goed maar als we het bijvoorbeeld vergelijken met Queru, Mexicaans streetfood, wint dat duidelijk op alle punten.


De boneless ribs bevallen ons het best. We bekijken de dessert kaart en bestellen de cendol 2.0 en pinda van chocolade met karamel en zuurzakijs, voor om dat laatste, dat klinkt zo exotisch, dat wil ik wel eens proberen. Ook de desserts komen snel en we sluiten af met een kop koffie. Nog nooit waren we zo snel klaar met eten. Nog voor 20.30 staan we weer buiten.En ons eindoordeel: lekker gegeten, maar niet spectaculair. Voor een rijsttafel zouden we nog wel eens terug gaan, maar hij komt niet in ons lijstje toppers.GARUDA by Ron Gastrobar

Kneuterdijk 18A, Den Haag

https://www.garuda-denhaag.nl/

Categorie: $$

Wat eten we? 4 shared dishes, dessert

Wat drinken we? Eerst een glas champagne, daarna 0.0 biertje en spa rood

Eindoordeel: ok, niet spectaculair


Cijfer: 7

59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page