top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#160 Villa La Ruche: lekkernijen-marathon

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023Villa La Ruche was weer open na een welverdiende vakantie. En ze kwamen sterk terug, met een ‘Welkom Terug 10 gangen proeverij’. Dat leek ons wel wat voor onze 160e negende, die we op vrijdag de 11e ‘vierden’. Op de fiets naar de Prinses Mariannelaan dus.


De ontvangst was hartelijk als altijd, en we concludeerden dat we al even niet meer geweest waren. De laatste keer dat we hier samen waren was tijdens de memorabele lunch tussen de diverse Covid-lockdowns in. Natuurlijk vinden we het (ook) leuk af en toe nieuwe adresjes te proberen, maar bij Villa la Ruche komen we geregeld terug (en we beloven dat we er dit keer niet zo lang overheen zullen laten gaan).


Het was aan het begin van de avond nog comfortabel genoeg om op het terras het aperitief te nuttigen. Maar daarna vond Juud het toch te fris, en begonnen we binnen aan ons avondvullende programma.


Vele ‘bekenden’ kwamen voorbij, zoals de steak tartaar, de gepocheerde oester (mijn favoriet van de avond) en het mojito dessert. Maar ook (voor ons) nieuwe gerechtjes met soms uitdagende combinaties van ingrediënten, zoals de tartaar van haring met biet en wakame. Of de ossenworst met ganzenlever, piccalilly en bloemkool. Stuk voor stuk prachtig opgemaakte en uitstekend uitgebalanceerde gerechtjes kwamen deze avond uit de keuken van Marko.


Aan Gerrit – de sommelier – de uitdagende taak steeds passende wijnen te schenken die iedere keer bij twee gerechtjes pasten (10 glazen passende wijn zou iets te veel van het goede zijn). Maar Gerrit is niet voor één gat te vangen, en slaagde met vlag en wimpel. Vooral de mooie Primitivo en de heerlijke Verdejo bleven me bij.


Tegen middernacht (‘hè, we stapten toch op 19.00 uur naar binnen?’) verlieten we zaak, die deze avond bomvol zat. Een lange avond, maar we hebben ons geen moment verveeld en vooral – heerlijk gegeten en gedronken. Een tevreden chef liet zich ontvallen dat hij over de bezetting inderdaad geen klagen heeft. En dat mensen de Villa massaal weten te vinden is meer dan terecht: al ruim 13 jaar levert men hier een constante (top)kwaliteit!


In het kort:


Villa la Ruche

Prinses Mariannalaan 71, Voorburg

Categorie: $$$ (Welkom Terug-menu voor 169,-- pp all in)

Wat eten we? 10 gangen Welkom Terug menu

Wat drinken we? Eerst een cocktail, dan bijpassend drankenarrangement; heerlijke wijnen, Juud alleen wit

Eindoordeel: Echt heel goed, zoals altijd

Cijfer: 9
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page