top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#164 Oker: to share or not to share

That's the question! Maar eerst een kleine terugblik op #162 en #163. Want eerlijk is eerlijk, we hebben niks geplaatst. En we zijn wel uit eten geweest. En wel bij twee van onze favorieten. Maar beide keren waren iets anders dan anders, want we waren in goed gezelschap. De #162 e waren we ter gelegenheid van mijn moeders verjaardag bij Portfolio en dat was net als anders weer fenomenaal. De #163 e waren we bij Zheng waarbij de Peking Eend weer hoogtepunt van de avond was.

Maar goed, terug naar #164. We gingen naar Oker. Lang, lang geleden zijn we hier al wel eens geweest, maar door de Lekker 500 kwam hij weer op ons netvlies. Een aangezien we over twee weken een halve marathon gaan rennen, waren we op zoek naar een pick & choose restaurant en geen veel-gangen-menu het liefst met een veel-gangen-matching-wine-pairing. Een snelle blik op de menukaart bij Oker en de reservering was gemaakt. Wel vroeg, want de opties waren 18.15 of 20.45. Dan dus maar een vroegertje.


We startten met een glas champagne en een amuse van oester. Het menu van Oker bestaat dus uit kleine gerechtjes, waarbij geadviseerd wordt om er 3 tot 4 te kiezen. En dan is dus de vraag... ga je delen of niet. We kiezen voor oesters, gyoza's, tijgergamba's in tempura, pannekoekjes a la Pekingeend, maar dan met pulled chicken en een dubbele portie bao buns met buikspek, dan hoeven we die in ieder geval niet te delen. De oesters zijn ok, erg klein en we hebben wel eens versies gehad met meer smaak. Snel daarna volgen de gyoza's, tijgergamba's en de pannekoekjes. Erg lekker! Vooral de tijgergamba's, die hebben een twist van limoen en zijn echt goed. En de pannekoekjes zijn ook aan te raden.Daarna is het even wachten op de bao buns. Worth the wait? Ja redelijk. Het is een lekker gerechtje, al kan de buikspek iets meer smaak hebben. De combi met het broodje, sausje en zoetzuur is wel echt lekker.


We sluiten af met hetzelfde dessert, een Sundae: gesuikerde pinda's met tonka ijs en warme karamelsaus. Het kannetje saus blijft staan, dus je kan je lekker bijschenken. Lekker zoet!


Daarna nemen we nog een koffie, rekenen we af en om 20.00 staan we weer buiten. En dat is in dit geval prima. We hebben lekker gegeten, weinig gedronken en de rekening is aanzienlijk lager dan gemiddeld. En we hebben tijd om nog een rondje over de Kerstmarkt te lopen op het Lange Voorhout. Beetje blubberig, maar leuk om te zien. Al met al een prima avondje, zo vlak voor onze halve marathon.


Oker

Denneweg 71, Den Haag

Categorie: $$

Wat eten we? 5 verschillende gerechten en dessert

Wat drinken we? Eerst een glas champagne, daarna spa rood en koffie

Eindoordeel: prima gegeten voor rustig avondje uit


Cijfer: 7,5
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page