top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#124 6&24: mixed feelings

In onze zoektocht naar leuke restaurants, was de naam 6&24 al een paar keer voorbij gekomen. Hoogste tijd dus om een keer langs te gaan.


Net als precies een jaar geleden, op onze 11e 9e in augustus, ook net na onze zomervakantie, was het deze avond ook weer een hele warme avond. Gelukkig konden we kiezen uit een tafeltje buiten of binnen in de airco. We kozen voor het laatste. 6&24 zit aan de Nobelstraat in Den Haag; beetje gek straatje, maar wat een leuk pand! Het restaurant bestaat uit veel verschillende verdiepingen met op ieder niveau een andere sfeer. Dus allerlei kleine trappetjes, doorkijkjes en sfeervolle hoekjes. Ons tafeltje zit aan het raam en over onze schouder kijken we zo in de ogen van de keukenbrigade, wel door de benen van andere gasten heen.


We starten met een glas Cava en oesters uit Terschelling. De cava is van Pares Balta; een organisch wijnproducent waar we toevallig een bezoek aan brachten tijdens ons tripje naar de Cava-streek. Een mooi begin.


In het weekend kan je alleen kiezen uit het 4-5-6- of 7-gangen menu (vis/vlees of vega), doordeweeks is a la carte ook mogelijk. We kiezen voor 6 gangen vis en vlees, waarbij we ook nog de keus maken voor kaas boven een eendenlever-gerecht. Aangezien het dessert van het menu kersen heeft, kiest Remco het dessert uit het vega menu. Uiteraard begeleid door een passend wijnarrangement, met voor mij geen rood.


Na de oesters en 3 amuses, beginnen we met een gerechtje met forel, vadouvan, zeekraal en sap van tomaat, die volgens de gastvrouw door zijn frisheid 'de verrassing gaat brengen'. Eerlijk gezegd vind ik de verrassing juist ontbreken, het is ok, maar vlak. Er mist een echte smaakmaker die het gerecht optilt.


De tweede gang wordt aan tafel afgemaakt en opgemaakt. Op een kleine stenen barbecue wordt de zeeduivel wang gegaard en daarna opgediend met venkel en een mix van wat schelpdieren. Hoewel de presentatie heel origineel is, krijgt ook dit gerecht nog niet echt de handen op elkaar. De zeeduivel mist wat smaak en de verschillende smaken versterken elkaar niet. We blijven nog even in de hoek van de vis; het volgende gerecht is een stukje rode mul met couscous, gefrituurde kappertjes, doperwten en een jus van strandkrabbetjes. Prima gerecht!


Het hoofdgerecht is een geitenbokkenbout met brandade (aardappelpuree met makreel), druifjes, cantharellen en jus van rozemarijn. Het steakmes dat we er bij krijgen is absoluut niet nodig, want de geit is zo zacht als boter. Lekker. De brandade idem en de druifjes zijn heerlijk fris erbij. Mooi gerecht.Vervolgens krijgen we de keuze uit 10 kazen, een mooie selectie van lokale stukken en de tegenhangers uit het buitenland, waarvan we er 4 mogen kiezen. Mooie bordjes, begeleid met stroop, ingelegde abrikozen, gecarameliseerde pecan, vijgenbrood en krokantjes. Bij de kazen krijgen we niet een, maar twee drankjes. Twee versies Marsala, de zoete en de droge, omdat er nou eenmaal ook meerdere smaken kaas op je bord liggen, aldus de sommelier. Leuk om beide versies te proeven en te combineren met de kazen.


Wat mij betreft zit er een stijgende lijn in de gerechten. Helaas valt het dessert me niet mee. Mijn variant met kersen, ras el hanout, pistache, citroen cake en bloedzuring, is niet mijn ding. De kersen missen de zoetheid, het ijs is lekker, maar het schuim dat er bij gespoten wordt is mij echt te zuur. Ook in combinatie met de andere onderdelen. Remco heeft een dessert met gin-tonic, komkommer en tamarinde; dat is wel geslaagd.

Bij de koffie met 4 kleine zoetigheden maken we de balans op. Vooral de eerste twee gerechten waren wat vlak, misten smaak. De bediening is goed, de gastvrouw serveert mooie wijnen en weet daar veel over, al komt het soms een beetje plichtmatig over. De rekening is fors, mede door de oesters en cava vooraf. We hebben lekker gegeten, maar missen de echte 'wow'. En dat terwijl de meeste recensies die we gelezen hebben, eigenlijk allemaal heel enthousiast waren. Lag het aan ons? Lag het aan de keuken? Of een combi? Of misschien is het net als met Nayolie; daar waren we de eerste keer niet helemaal van overtuigd, maar inmiddels weten we beter. Misschien moeten we het over een paar maanden gewoon nog een keer proberen; who knows!


6&24

Nobelstraat 13, Den Haag

Categorie: $$$$


Wat eten we?

6 gangen menu, vis en vlees. Eerst nog 3 oesters pp.

Uiteraard wordt er wel gevraagd naar allergieën en gerechten waar je niet van houdt.


Wat drinken we?

Bijpassend wijnarrangement, beginnend met glas cava. Judith uiteraard geen rood.


Eindoordeel: Mixed feelings, een 7.

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page