top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#129 Zheng@Home: zeer geslaagd!

We zitten al weer een tijdje in de tweede horeca lockdown. Helaas zit gezellig uit eten gaan er niet in, en we zijn bang dat dit nog wel even kan duren. En dus maken we gebruik van de take away service van onze favoriete restaurantjes. Anders dan in de eerste lockdownperiode bestellen we nu weer één keer per maand (in plaats van elke week……), op of rond de negende. Om zo de Corona-kilo’s toch nog onder controle te houden.

Gisteren was het, ter gelegenheid van #129, de beurt aan Zheng. Een van onze favorieten, gevestigd aan de gezellige Prinsestraat, recht tegenover onze nummer 1 Portfolio. We aten er al een keer toen chef Han Ting onder de gelijknamige naam een ster mocht voeren. En recenter, toen de naam was veranderd in Zheng en we er genoten van een avondvullende culinaire rondreis door China.


Onder de noemer Zheng@Home verzorgt het team van Ting maandelijks wisselende 3- of 4-gangendiners, desgewenst vergezeld van een wijn- of theearrangement. Wij gingen voor 4-gangen, en lieten ons die middag voor de wijn weer adviseren door Joost van Van Dop.

Stipt op tijd worden de tasjes met heerlijkheden afgeleverd. En dan verdient Zheng al meteen bonuspunten: alles is keurig verpakt, gang voor gang in allemaal genummerde bakjes. Er zit een mooie menukaart bij, en ook de handleiding mag er zijn. Met behulp van heldere foto’s wordt je door de receptuur geleid.




Het echte kookwerk blijft beperkt tot het in de oven verwarmen van de vis en het vlees en het in een sauspannetje opwarmen van de sauzen. Maar veel tijd gaat dit keer zitten in het opmaken van de borden. En eerlijk gezegd vind ik dat wel weer leuk (en lekker): door juist op het laatste moment alle onderdelen bij elkaar te voegen bereik je het beste (restaurantwaardige) resultaat. Het vergt af en toe wat gepriegel, maar mijn tafelgenoten (ook Max was van de partij) waren vol lof.


De eerste gang bestond uit twee mooie geroosterde wilde gamba’s. En om je een idee te geven:

- Leg de gamba’s (zakje nummer 1) op het bord

- Leg de krabsalade (bakje nummer 2) er naast

- Haal de salade met Tobiko uit bakje 3 en leg aan de andere kant naast de gamba’s

- Haal de venkel uit bakje 4 en leg deze op de Tobiko

- Steek wat bloemetjes (ook uit bakje 4) tussen de venkel

- Spuit dotjes venkel crème (uit zakje 6) op de gamba’s en de salade

- Haal de komkommerbolletjes uit bakje 5 en leg deze tussen de crème

- Uit hetzelfde bakje komen de dille en de rode ui waarmee je de salade afmaakt

- De radijs uit bakje 5 steken we in de salade naast de bloemetjes

- Uit bakje 7 neem je de sesam en die sprenkel je over de venkel crème

- Tot slot maak je het gerecht af met de Mala Sha Saus uit bakje 8.



Zo ben je toch mooi een kwartier van de straat! Maar wat een heerlijk gerechtje, en – al zeg ik het zelf – wat ziet het er prachtig uit!


Na de gamba’s volgt de tussengang: pikante zeebaars met viscake, soja- en snijboon en een heerlijke saus van korianderzaad. Ook heerlijk. Net als de Kalfsrib Eye met onder meer asperges en konjac noedels en een pittige saus van peper. Ook het dessert was een mooie en smaakvolle combinatie van bloedsinaasappelmouse met chocolade, mascarpone en een saus van karamel.


De wijntjes deden het goed. De Chardonnay (een vintage 2019 van het Californische Bogle Vineyards) was eigenlijk bestemd voor de zeebaars, maar we gebruikten hem ook als aperitief en als begeleiding van de gamba’s. Een hele mooie smakelijke, stevige Chardonnay. Gelukkig hadden we een extra fles, zodat we alsnog de gelegenheid hadden te ontdekken dat de combinatie met de zeebaars perfect was.


Bij de Kalfsrib Eye was de keuze aan Pinot Noirs bij Van Dop uitgebreid, maar uiteindelijk koos ik voor de Duitse variant, de Spätburgunder van Martin Wassmer. Een toegankelijke maar smakelijke rode wijn! Dat wil wat zeggen! Ook deze combinatie was weer een schot in de roos. Voor het dessert had ik mijn oog laten vallen op een ‘oude bekende’. Het flesje Muscat de Beaumes de Venise smaakte sowieso goed, en al helemaal bij de bloedsinaasappel.


En zo was het al bijna middernacht toen we eindigden met een kop koffie! Misschien duurde het allemaal wat langer dan gebruikelijk, omdat het opmaken van de gerechten de nodige tijd in beslag nam. Maar het was het allemaal waard. Dank dus aan Han Ting en zijn team voor de voortreffelijke gerechten!





49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page