top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#135 Le Barquichon: klassiek goed!Het wordt een traditie: na een lockdown als eerste weer naar Le Barquichon. Dat deden we vorige keer namelijk, en dit keer (met uitzondering van ons trouwdag-uitje en #134 bij De Bloemenbeek) weer. Het was weer een ouderwets prettige avond; een warm ontvangst, heerlijk eten, lekkere wijnen. Michiel en Ellen weten wat gastheerschap is.


We kozen (natuurlijk) voor het 5-gangenmenu, voorafgegaan door een amuse van een kleine taco met eend. Het menu begon met licht geroosterde tonijn met een sorbet van avocado, salade, sojaboontjes en emping. Heerlijk; de tonijn perfect op smaak met de sorbet van avocado als verrassende aanvulling.


Bij het tweede gerecht, kregen we een witte Rhone wijn, in eerste instantie gekozen, heerlijk eerlijk door Ellen uitgelegd, op het etiket. Dat zag er zo leuk uit dat ze hem wilde proeven en na het proeven bleek hij een mooie toevoeging aan de kaart. Het gerecht van scholfilet, beurre noisette, zeekraal, riso nero en gepofte tomaat was lekker, maar miste nog een beetje kracht. Des te leuker dat kok Michiel kwam vragen wat we er van vonden aangezien het gerecht voor het eerst geserveerd werd. Wellicht dat een olie van kappertjes de finishing touch (of taste) kan zijn, om het gerecht, wat mooi is opgebouwd, helemaal af te maken.
Het hoofdgerecht was een mooi stukje kalfslende met pomme duchesse, spitskool torentjes, asperges, boontjes met een saus van Vadouvan. Voor mij gecombineerd met een White Lady Stellenbosch en voor Remco met een mooie Pinot Noir. Mooi gebalanceerd hoofdgerecht.
Traditiegetrouw volgde daarna een mooi kaasplankje van 't Proefhuys. Blijft mooi dat deze Voorburgse ondernemers elkaar ondersteunen en versterken. Bij de kaas hoort natuurlijk traditiegetrouw een lekker glaasje Port, maar al pratend met de gastvrouw koos ik vandaag voor een glaasje Gemberlikeur van Van Kleef. Bijzondere combinatie voor een keer, maar toch een beetje sterk bij de kaas.


Als dessert een mooi glas met aardbeien op verschillende wijze bereid, met heerlijke stukken wafel en een prachtig wafeltje als decoratie. Om je vingers bij af te likken!
Het was weer een feestje! Ouderwets goed gegeten en ouderwets in de watten gelegd. Le Barquichon blijft een heerlijk klein maar fijn restaurant waar gastvrijheid en kwaliteit hand in hand samen gaan. We duimen dat er niet weer een lockdown overheen gaat voordat we weer terug kunnen!
148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page