top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#148: Jaarlijks Frans feestje bij 'De Molen'

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023
Nu we weer terug van vakantie zijn, is er tijd om ons verslag van De Negende te maken.

Voor nummer 148 gingen we tijdens onze vakantie in de Charente in Frankrijk naar ‘de Molen’: het met een Michelinster bekroonde restaurant Le Moulin de le Tardoire. Geen onbekende: we aten er al een keer samen, én – vorig jaar – met (schoon)ouders en (schoon)broer en -zus.


Ook dit keer waren oma en opa in de buurt tijdens onze eerste vakantieweek. Dus oma paste deze avond op de meisjes, en opa was weer bereid ons te brengen en te halen. Om de een of andere reden is in dit (dunbevolkte) deel van Frankrijk namelijk geen taxi te vinden.

De Moulin is een gewilde zaak: ook vanavond was het terras volledig bezet. Voornamelijk door lokalen, maar ook enkele toeristen weten dit mooie restaurant te vinden.

We starten met een huiscocktail van Champagne en bloemenlikeur. Ik wist Juud er van te overtuigen voor het meest uitgebreide menu, het ‘Menu Inspiration’, te gaan. En daarvan kregen we geen spijt: wat hebben we voortreffelijk gegeten! Nu de amuses passeerden zeven heerlijke gangen. We bestelden er een mooie Chablis bij, die de meeste gerechten goed aan kon. Daar gaan we:


  • De lever van Zeeduivel (gewaagd, maar lekker), met gekonfijte sjalotten met witte balsamico, en een stukje geroosterd brood met gedroogd fruit.

  • Hierna het culinaire hoogtepunt van de avond: een licht gerookte Gillardeau N°1 oester in tomatenemulsie, met gember, Gensac-kaviaar, citroengel en chorizo. Prachtig!

  • Een stukje Gensac forel, met citroensap, pistachenoten en krokante hazelnoten.  • Duif, gepureerde maïs, bramen augurken, jus met de karkassen. Bij de duif liet ik me een passend glas rode wijn, een Coume des Loups, inschenken. Juud niet uiteraard….
Verder ging het:

  • We kozen heerlijke lokale kazen van de kaaswagen. Daarbij vroegen we om een glaasje port, maar de sommelier had andere plannen met ons. Hij schonk een glas Chardonnay van het lokale Domaine Guimbelot, de ‘l’Incorrigible’. Een prachtige wijn, bijna om de hoek gemaakt!
Op naar de desserts:


  • · Perengranita, met aardbeien en frambozen en een speculaaskoekje

  • · Chocoladerolletjes, gevuld met onder meer mousse van passievrucht en ijs van gember. Bij de desserts dronken we wederom een lokale specialiteit, die we later op de wijnproeverij op ons vakantiepark bij Le Chat ook tegenkwamen (en waarvan we voor de zekerheid maar enkele flessen mee naar huis namen): Pineau de Charente. Qua smaakt heeft het wat weg van Port, maar het is wijn waarin (voor 25%) cognac is verwerkt!Het was een mooie avond! We sloten af met espresso en cappuccino om ons vervolgens voldaan weer door opa terug te laten rijden.In het kort:

Le Moulin de la Tardoire

Lieu-dit <<Forge>>

16220 Montbron, Charente, France

Cijfer: 9

Wat eten we: Menu Inspiration. 7 gangen, samengesteld door Chef Matthieu Brudo. Inclusief mooie kazen.

Wat drinken we: glaasje bubbels vooraf, fles Chablis, glas rood voor Remco, beiden een glas Chardonnay en een glas Pineaut de Charente.

Prijs: $$$. Het 7 gangenmenu kost € 75.40 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page