top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#157 QUERU: kleurrijke cantina met super smaakvolle gerechten

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023Al weer twee weken geleden gingen we voor De Negende naar Queru in de Haagse Prinsestraat. Hoog tijd voor een – kort – verslag dus, want binnenkort komen er weer een paar speciale berichtjes aan.


Queru is een drukbezochte Mexicaanse Cantina. Er zijn twee ‘shifts’, want de ruimte is beperkt en zo kunnen ze toch veel gasten ontvangen. Wij gaan voor de late van 20.15 uur. We komen iets te vroeg aan, en de zaak zit nog stampvol! Geen nood, dan wandelen we een stukje door deze straat vol mooie adresjes: we zwaaien even naar Remco van Portfolio en drinken een glaasje Champagne bij Bouzy. Die vindt je dus niet alleen op de Mauritskade en aan de Denneweg, maar ook hier!


Als we weer terugkomen bij Queru is het er een stuk rustiger, maar dat zal niet lang zo blijven. Dit restaurant heeft een grote schare (internationale) fans, zo blijkt.

We kregen een tip van digitale eetvriendin @Anniepannie; ze was vooral erg enthousiast over de pulpo, dus we wisten al zeker dat we die gingen bestellen. Maar er stond zoveel lekkers op de kaart, dat we maar moeilijk konden kiezen.


Eerst wat starters: een portie (5) oesters die heerlijk waren opgemaakt met een vinaigrette en onder meer peer en radijs. Zalig! We zouden voor de tweede ronde nog bordje bestellen. Verder: chevice van zeebaars sashimi met o.a. kruidige groenten en quacamole. En een portie Mexicaanse bitterballen met curry en jalapeño.
Juud nam er een cocktail bij met Ananas , ik hield het (saai) bij een 0.0 biertje. We zijn ten slotte in training. De serveerster moest er wel een beetje om lachen: blijkbaar gaan in Mexico eten en (alcoholisch) drinken altijd samen, dus de 0.0 moest van ver komen.

Voor de tweede ronde bestelden we traditionele Taco’s: Juud één met garnalen in tempura, en ik één met in Mexicaanse kruiden gekonfijte Berkshire pork. Letterlijk om je vingers bij af te likken.


Ook de hoofdgerechten waren bijzonder smaakvol. Uiteraard verscheen de pulpo, en Andrea had gelijk: delen super malse octopus met huisgemaakte okonomiyaki saus, madam Jeanette mayonaise, bonito flakes en ingelegde paprika, ui en komkommer. We bestelden er de bavette bij. Die kwam ook met ingelegde paprika, en met shiitakes, bimi en guacamole. Bij de hoofdgerechten worden steeds drie mais-tortilla’s geserveerd, maar we merkten dat we al heel wat bordjes verder waren….


Queru is een leuke zaak. Verwacht geen sjiek gedekte tafels en gestevende servetten. Maar neem genoegen met een tafeltje dat een beetje plakt en geniet van de traditionele Mexicaanse keuken, de kakafonie van (veel) enthousiaste gasten in een kleine ruimte en de vrolijke gastvrije bediening. Een mooi adres!


In het kort:

QUERU Cantina Mexicana

Prinsestraat 30, Den Haag

https://www.cantinaqueru.com/

Cijfer: 8

Wat eten we: te veel ;-)

Wat drinken we: cocktail, bruiswater en 0.0 bier

Prijs: $$47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page