top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#159 Medi: Mediteraans Shared Dining aan de Haagsche Torenstraat

Bijgewerkt op: 22 sep. 2023

Gisteravond was het weer tijd voor de negende, #159 dit keer. Dit keer gingen we naar Medi aan de Haagsche Torenstraat. We reserveerden daar al een keer eerder, maar werden toen afgebeld ’due to technical problems’ was het restaurant die avond gesloten.

Nu hadden we meer geluk.


We werden vriendelijk ontvangen in het relatief kleine restaurant. Gezellig bistrosfeertje, beetje rommelig ook met allemaal verschillende tafels en stoelen. Maar blijkbaar gaat het hier om het eten, en niet om het interieur. De gastheer legt het concept van Medi uit: Medi vertegenwoordigt keukens uit zo’n beetje alle landen rond de Middellandse Zee. De gerechtjes hebben het formaat voorgerecht, en worden gedeeld. Met drie gerechtjes per persoon is de maaltijd compleet. We bestellen een glas Cava vooraf en vragen naar de specialiteiten. Op aanraden van onze gastheer bestellen we de Medi Charcuterie, de aubergine, de zeebaars en de iberico. Van tevoren hadden we al besloten dat de pulpo in ieder geval ook niet mocht ontbreken.


Inmiddels was het restaurant aardig gevuld, en ondanks dat de bediening slechts uit één persoon bestond kwamen de gerechtjes in een prima tempo door. Alles smaakte prima, juist door de vaak goed gevonden combinaties. Zo was de aubergine op zich redelijk vlak, maar gecombineerd met de pijnboompitten, pistachenootjes, maple syrup en de ‘geheime mix van kruiden’ was het een zeer smaakvol gerecht. Ook de zeebaars bleek terecht één van de favorieten van onze gastheer: mooi op de huid gebakken en vergezeld van onder meer meunière saus en een schuim van jalapeño. De iberico was prachtig zacht en mals. Maar onze persoonlijke favoriet was ook hier de pulpo. Perfect gegaard, in een krokant jasje, met wat toast, mango en chimichurri op het bord. Heerlijk!


We hadden er een fles Pecorino van het Italiaanse huis Trabochetto bij besteld, en deze mooie wijn combineerde prima met nagenoeg alle gerechten.


Tijd voor het dessert: een crème brûlée voor mij op basis van vanille en limoen. Klassiek goed, niets meer aan doen. Juud smulde van een gefrituurde brioche met crumble en ijs van pistache. Ook haar bordje was opvallend snel leeg. Na de koffie hadden we nog geen zin direct naar huis te gaan en daarom besloten we een cocktail (vooruit, twee) te gaan drinken in een heuse Speakeasy: Dorian, op loopafstand van Medi. Het is even zoeken – zoals dat hoort – naar de entree, maar áls je eenmaal binnengelaten wordt betreedt je een mystiek en filmisch decor waar een enthousiaste en zeer bekwame bartender de ene na de andere cocktail tevoorschijn tovert. Wat een leuke locatie!Maar terug naar ons oordeel over het restaurant van deze avond: Medi is een prima zaak met smaakvolle gerechtjes. Een jong en internationaal publiek weet het Mediteraanse restaurant goed te vinden. Medi eindigt niet in onze Top-10, maar scoort een prima 7,5!


In het kort:

Medi

Torenstraat 82, Den Haag

Cijfer: 7,5

Wat eten we: losse gerechten, to share

Wat drinken we? Glas cava, daarna fles Pecorino

Prijs: $$ ok prijs-kwaliteit verhouding
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page