top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#116: Villa la Ruche: jubileummenu feestje waard


Van al onze 9e-diners, zijn we het vaakst bij deze fijne zaak aan de Prinses Mariannelaan in Voorburg (dit was de 8e keer) geweest. Meestal met een all-in menu dat ze tijdelijk aanbieden, dan wel een marktmenu, een seizoensmenu of de laatste keer een Valentijnsdagmenu (met bijhorende hartjes ballonnen die na afloop mee naar huis gingen achter op de fiets ;-)). Die menu's zijn eigenlijk altijd goed. En het all-in concept met aperitief, bijpassend wijnarrangement, water en koffie na bevalt ons ook goed.


Voor het jubileum bieden ze een 10-gangen menu met een trip down memory lane. We starten met een cava, geschonken vanaf de aperitief-wagen. Dat is nog eens een originele manier om te vragen 'Wat kan ik voor aperitief voor u inschenken?'. Daar scoor je punten mee.


Na 2 rondes amuses, trappen we af met steak tartaar met kwartelei, zure komkommer en gepofte wilde rijst. Heerlijk! Daarna een tarte tartine van rode ui, met confit de canard. Twee kleine stukjes die je met de hand mag eten. Bevalt een heel stuk beter dan de variant die we onlangs bij Bij Erik aten. We gaan verder met een gerookte oester met smaakvol schuim en kruiden er op. Smaakt ook heel goed, al blijft mijn voorkeur om oesters rauw te eten. De volgende gang is een beauty; een coquile in z'n eigen schelp 'en croute', met een dakje van bladerdeeg. Wordt aan tafel voor je opengesneden. Heerlijk! De gerechten worden begeleid met mooie witte wijnen, die enthousiast worden toegelicht.


Het vijfde gerecht is een stukje griet, met runderstoof er op en een bedje van zuurkool er onder. Wederom: heel goed. Bij de gepocheerde ossenhaas krijgen we een glaasje Bockbier geserveerd; heel leuk dat er creatief wordt nagedacht over mooie wijn-spijs combinaties.


De ossenhaas is mals, maar verder springt dit gerecht niet uit in de hele reeks. De sukade die daar op volgt zeker wel. Heerlijk krokant, smaakvol; helemaal goed.


De volgende gang is een lepel met Vacherin Mont D'or met kweepeer, kletzenbrood en een gekaramiliseerde walnoot. De kaas is ok, maar niet heel uitgesproken. We besluiten dan ook een rondje kaas toe te voegen. We zijn wel benieuwd naar de selectie van het Proefhuys (ook uit Voorburg). Remco houdt niet zo van blauwe kazen, dus we vragen om een verschillende selectie. Bij de 4 soorten kaas, krijgen we 3 passende drankjes; leuk om goed te proeven en te matchen.Na de kazen gaan we naar de laatste twee zoete gangen. Eerste een mojito van geschaafd rum ijs met een frisse limoen creme. Bijzonder en lekker. En tot slot een creme brulee in bord 1, aangevuld met een kommetje met haagse hopjes ijs, marsepein en ander lekkers, aangevuld met een glaasje sherry-achtige dessertwijn. Al met al; heerlijk gegeten! Een aanrader.


Wel een avondvullend programma van bijna 4 uur. Was er dan niks op aan te merken? Weinig. Er was nu gekozen om een aantal keer 1 glas wijn bij twee gerechten te serveren. Qua hoeveelheid een prima keuze, al zou ik liever twee keer een half glaasje krijgen. Zeker als er soms wat tijd tussen de gerechten zit, is de wijn niet meer lekker koud (en/of op ;-)).

We komen zeker weer terug!


In het kort:

Villa la Ruche

Prinses Mariannalaan 71, Voorburg

Categorie: $$$ (jubileummenu voor 100,-- pp all in)

Wat eten we?

Amuses, 10 gangen jubileum menu, aangevuld met 11e gang; kaas

Wat drinken we?

Bijpassend drankenarrangement; veel witte wijnen, Bockbier, voor Remco 1 ronde rood.

Eindoordeel: Prima, zoals altijd

Cijfer: 8


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page