top of page
  • Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#120: Central Park: 10 jaar samen en #supportyourlocals


Natuurlijk hadden we andere plannen voor ons 120e etentje op de 9e. Al enkele maanden geleden had ik een tafeltje gereserveerd in het restaurant dat op nummer 1 staat in onze Top-10: Portfolio in de Prinsestraat in Den Haag. We aten er een jaar geleden en o, wat fantastisch was dat. Om Juud zo lang mogelijk in het ongewisse te laten was een vriend gecharterd om voor taxi te spelen. En ook een gepast cadeautje was gekocht.


COVID-19 gooide roet in het eten. En dus moesten we op zoek naar een alternatief. In het kader van #supportyourlocals genoten we afgelopen weekend al van de gerechtjes van Le Barquichon. En helaas: Portfolio doet inmiddels ook aan afhalen / bezorgen, maar beperkt dat vooralsnog tot de vrijdag en de zaterdag. En ons 10-jarig jubileum wilden we uiteraard graag op de dag zelf vieren.


Uiteindelijk kozen we voor Central Park, dat naast een vis- of vleesmenu ook een speciaal Kreeftmenu aanbiedt. Dat zag er veelbelovend uit! We waren vaker bij Central Park geweest. In het prachtige, statige pand in het park Vreugd en Rust aan het Oosteinde huisde vele jaren het restaurant van de (enige) sterrenkok in Voorburg, Henk Savelberg. Toen Henk enige jaren geleden Voorburg verliet om zijn geluk te beproeven in Thailand werd het restaurant overgenomen door Ron Blauw, die het concept van zijn Amsterdamse Gastrobar ook hier wilde uitrollen. We aten er een paar keer, en het concept beviel ons wel. Gerechtjes ter grootte van een tussengang, waarvan je er drie of vier bestelde om een complete maaltijd te genieten. Hoogtepunt was het ‘magisch ijs’.


Na enige tijd stapte Ron uit, en ging Central Park verder met een meer traditionele kaart. Waarschijnlijk past dat meer bij het (ook) traditionele Voorburgse publiek.

Terug naar 9 april 2020. Ook nu weer netjes de tafel gedekt om een restaurant-bij-ons-thuis sfeer te benaderen. Op de afgesproken tijd werd de bestelling bezorgd. Ook nu waren de meeste gerechten al kant en klaar, vaak al netjes opgemaakt. Gelukkig maar!


Voor de wijn was ik uiteraard weer even bij Van Dop langs geweest, om een goede Chablis te kopen. Het werd de Fèvre – Fèvre. Joost wees me er op dat het niet de goedkoopste wijn was, maar het was de investering meer dan waard. Een prima begeleider van de diverse kreeftgerechten!


De eerste gang was een salade van kreeft, een erfenis van de kaart van Henk! Een frisse salade met haricot verts en truffelmayonaise. De eendenlever had men op ons verzoek weggelaten. Een prima start!Daarna volgde de bisque. Even opwarmen in de magnetron, en toevoegen aan de garnalen, crème fraiche en het stukje kreeft. De soep was iets te lauw, hoewel we netjes de instructies hadden gevolgd. Maar dat kon natuurlijk ook aan de kwaliteit van onze magnetron liggen. De smaak was echter uitstekend!


Als hoofdgerecht een kreeft thermidor met hollandaise. Ook hier moest de magnetron zijn werk doen. Al met al waren we niet erg onder de indruk van dit gerecht: los van het feit dat de kreeft nogal klein van stuk was, en er dus uiteindelijk van een beperkte hoeveelheid kreeftenvlees te genieten viel, lijkt het me dat een dergelijk gerecht zich echt beter leent om in het restaurant zelf te eten. Vooraf maken en daarna opwarmen geeft niet het ideale resultaat. Daarnaast was het gerecht relatief ‘kaal’: de begeleiding bestond slechts uit enkele stukken asperge.


Voordat we aan het dessert begonnen lastten we eerst weer een rondje kaas in. We hadden nog ruim over van de kaas die we voor afgelopen zaterdag bij Jochem van Het Proefhuys hadden gekocht. Voor de zekerheid was ik ’s middags toch nog even bij hem langs gegaan om een extra fles Zuid Afrikaanse ‘port’ te kopen. Voor de liefhebber: je moet ‘m echt eens proberen als je toch een kaasplankje bij Jochem haalt: een Cape LBV uit 2012 van het Landgoed Bergsig. Heerlijk!
Op naar het dessert van Central Park. Dat was weer helemaal goed. Uiteindelijk was de uitdaging dit netjes met een spatel uit het bakje te scheppen, en op een mooi bord te leggen. Gelukt! Een schepje waterkefir-ijs er bij en met kleine hapjes genieten van de combinatie van cheese cake, rood fruit, cactus gel en shiso cress. Ook nu weer begeleid door een extra glaasje port.


Al met al was Central Park een prima keuze. Eens kijken welke ‘local’ we voor een volgende keer zullen uitnodigen…… en o ja: op naar tenminste nog 10 jaar gezellige, lekkere gezamenlijke dinertjes!


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page